Menu
Ajax Amsterdam en Cape Town in evenwicht

Ajax Amsterdam en Cape Town in evenwicht

Ajax A1 en Ajax Cape Town hebben hun onderlinge duel op de Copa Amsterdam besloten met een gelijkspel. De wedstrijd eindigde na twee keer 25 minuten speeltijd in 0-0.

Daylon Claasen viel niet alleen op vanwege zijn goede spel, maar ook vanwege zijn kapsel. Daylon Claasen viel niet alleen op vanwege zijn goede spel, maar ook vanwege zijn kapsel.

Cape Town had zaterdagmiddag op het sportcomplex van Blauw Wit de beste start. Onder leiding van de uitstekend spelende middenvelder Daylon Claassen werd de Amsterdamse defensie behoorlijk op de proef gesteld. Na een kwartier spelen kwam Ajax Amsterdam beter in de wedstrijd. Marvin Hasselbaink en Erixon Danso zorgden voor veel gevaar, maar het ontbrak de formatie van Sonny Silooy aan een goede eindpass.

De tweede helft was minder spectaculair de eerste 25 minuten. Cape Town voerde in de slotfase de druk op, maar van treffers kwam het niet deze middag. ,,Ik denk dat wij het beste van het spel hadden”, aldus Claasen, die volgend seizoen in Amsterdam bij Jong Ajax aan de slag gaat. ,,Zij speelden veel de lange bal, wij waren gevaarlijke over de zijkanten. Wij hebben meer gevoetbald, er had meer ingezeten voor ons.” Claasen keert na de Copa terug naar Zuid-Afrika en meldt zich begin juli in Amsterdam. ,,Ik kom een week voordat Jong Ajax aan de voorbereiding begint”, aldus de voetballer met de opvallende haardracht. ,,Ik heb er erg zin in.”

John Goossens wurmt zich langs de Afrikaanse defensie. John Goossens wurmt zich langs de Afrikaanse defensie.

Ajax-trainer Sonny Silooy was tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. ,,Het elftal stond goed”, zei de Ajax-trainer. ,,En ik denk ook dat wij de beste kansen hebben gekregen.” Over de kansen van zijn ploeg op de eindzege, kon Silooy nog niet al te veel zeggen. ,,Er is nog van alles mogelijk. Het ligt redelijk dicht bij elkaar allemaal.”

Dat het allemaal dicht bij elkaar ligt, werd een paar uur later duidelijk. Ajax verloor met 2-1 van Cruzeiro, maar omdat Ajax Cape Town en Juventus gelijk speelden (3-3), speelt Ajax zondag wel de halve finale tegen Valencia. De andere halve finale gaat tussen Cruzeiro en Atletico Mineiro.