Menu

Ajax arriveert half uur later in Valencia

Twintig Ajacieden druppelden even na half negen de vertrekhal van Schiphol binnen. Niet iedereen met een fris uitgeslapen gezicht, maar de meesten waren monter. Ook Victor Sikora. Hij liep nog niet als een kieviet, maar was er wel bij. Na een vertraging van een half uur wegens een vol luchtruim en prikacties in Frankrijk, kwam de ploeg iets over twaalf uur aan op Valencia Airport.

Sikora liep lachend richting douane. ,,Ik ga mee voor het team", grapte hij. ,,Nee hoor. Op de MRI was niets te zien, al voelt het nog niet zo goed. We kijken in Valencia wel of het beter gaat. Misschien dat ik het vanmiddag nog los kan krijgen."

Jari Litmanen straalde vooral rust uit. De Fin maakte afgelopen zaterdag tegen Heerenveen weer zijn rentree. Hij mocht in de 67ste minuut invallen. Als spits. ,,Het was fijn dat ik weer kon spelen", liet Litmanen op Schiphol weten. ,,Door de afgelopen weken goed te trainen voel ik me nu inderdaad fitter dan toen ik naar Ajax kwam. Die periode daarvoor had ik namelijk weinig getraind. Het is nu nog een kleine maand naar de winterstop toe. Daarin kan ik nog beter trainen. Tot die tijd hoop ik zoveel mogelijk wedstrijden mee te spelen."

De meest wakkere Ajacied was Jan van Halst. Niet zo verwonderlijk want hij had er al een halve dag opzitten. Zijn wekker ging al om kwart over vijf, waardoor hij om kwart voor zeven al in de Arena aanwezig was. ,,De portiers zijn mijn beste vrienden", lachte de middenvelder. ,,Dat zijn namelijk de enigen die er dan ook al zijn!"

Nigel de Jong kon ook weer lachen. De junior liep vrijdag nog met een gezicht als een donderwolk van het trainingsveld. ,,Ik had last van mijn hamstring en daar baalde ik van", aldus de verdediger. ,,Maar nu voel ik helemaal geen pijn meer. Het gaat prima en de reisjes met Ajax beginnen ook al te wennen."

Na een kort shoppingsrondje, met een cd voor de een en literatuur voor de ander (Van Halst), was het om kwart negen tijd om te boarden.