Menu

Ajax arriveert in Schotland

Na een vlucht van ongeveer ander half uur landde Ajax op Schotse bodem. De selectie blijft tot zaterdag in Groot-Brittanie, waar de Ajacieden twee oefenwedstrijden zullen spelen. Celtic ontvangt woensdagavond Ajax als eerste, zaterdag heeft Norwich de Amsterdamse club uitgenodigd. In de selectie zitten twee nieuwe Ajacieden: Sikora tekende maandag bij de club en Boukhari, die pas een paar uur voor vertrek naar Schotland zijn handtekening zette.

Koeman neemt de komende twee oefenwedstrijden serieus. Celtic en Norwich zijn twee clubs met internationale ervaring, die Ajax meer tegenstand moeten bieden dan de teams waar het tot nu toe tegen heeft gespeeld. Beetje bij beetje moet duidelijk worden welke spelers zijn voorkeur genieten. De trainer liet een aantal spelers bewust thuis, De Cler, Ikedia en Van der Gun zijn voorlopig afgevallen. Heitinga is geblesseerd achtergebleven, Van Damme speelt met het Belgisch jeugdelftal het WK in Noorwegen. Nieuw in de Schotse selectie zijn Sikora en Boukhari.

Laatstgenoemde had gisteren nog niet durven vermoeden dat hij vierentwintig uur later met Ajax op trainingskamp zou zijn.
Boukhari: "Ik werd maandag gebeld door mijn zaakwaarnemer dat Ajax interesse in mij had, ik wist vorig seizoen dat ik werd gevolgd, Met Sparta speelde ik nacompetitie en daarna ben ik op vakantie gegaan. Eenmaal terug bleef ik me op Sparta richten. Tot dat telefoontje van gisteren. Ik heb vanochtend vroeg mijn Sparta-tas gepakt, ben naar het ziekenhuis in Amsterdam gegaan voor een keuring, heb mijn contract getekend, Ajax-spullen ontvangen, in de bus naar het vliegveld en nu ben ik in Schotland. Het is mijn eerste transfer, ik had nooit gedacht dat het zó snel kon gaan! Ik vind het fantastisch. Ajax is een topclub, daar wil iedereen wel voetballen.”

Koeman bevestigde dat hij Boukhari al langer volgt. ,,Hij stond op het lijstje. Maar Sikora had prioriteit, hij is van een hoger niveau omdat hij meer internationale topwedstrijden heeft gespeeld. Toen de transfer van Sikora rond was, bleek er nog ruimte te zijn voor Boukhari. Hij is een speler die past bij Ajax, hij is technisch vaardig. Aangezien het komende seizoen zwaar wordt, met veel belangrijke wedstrijden, wil ik elke positie dubbel bezet hebben. Ik heb nu vier spelers voor twee plaatsen, Van der Meyde, Wamberto, Sikora en Boukhari voor de linker- en de rechtervleugel. Boukhari moet dit seizoen laten zien wat hij kan, maar hij is ook gehaald met het oog op de toekomst. Er staat vanuit de jeugd niemand in de rij voor de linksbuiten-positie. Wat mij betreft hoeft er niemand meer bij, ik ben nu tevreden”, laat de trainer op het vliegveld weten.

Een paar uur na aankomst staat de eerste training van de Amsterdammers al op het programma.