Menu

Ajax arriveert op Deens grondgebied

De Ajax-selectie is dinsdagavond rond kwart voor acht gearriveerd op de luchthaven van Kopenhagen. Dat was een uur later dan gepland, want vanwege een technisch mankement aan het oorspronkelijke vliegtuig werd er een ander vliegtuig ingezet. De Amsterdamse formatie heeft iets minder dan 48 uur om zich te preparen voor de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup tegen de Deense kampioen FC Kopenhagen.

Wamberto ontfermt zich in Kopenhagen over de Nigeriaan Pius Ikedia. De rechtsbuiten speelde maandagavond nog met Jong Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord. Daarna werd hij - tot vreugde van zichzelf - als negentiende speler toegevoegd aan de selectie die in Kopenhagen moet strijden om een ticket voor de derde ronde.

Ajax heeft nog 48 uur om zich voor te bereiden op de wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup tegen FC Kopenhagen, de oude club van onder andere de broers Laudrup en Ole Tobiasen.

Woensdag traint de selectie twee keer in de Deense stad en dan moeten de puntjes op de i gezet zijn voor de Europese ontmoeting met de Deense kampioen en Supercuphouder.