Menu

Ajax arriveert verlaat in Alicante

Na een vertraging van ongeveer twee uur is Ajax in de middag aangekomen in Alicante, Spanje, waar het vanavond de oefenwedstrijd speelt tegen FC Barcelona. In Barcelona stapte de equipe van coach Frank Rijkaard in het vliegtuig bij de Ajacieden. Bij aankomst in Zuid-Spanje wachtte beide ploegen een warm onthaal door de Spaanse pers.

Bij menig Ajacied ging de wekker vanochtend al voor zessen. Een uur en een kwartier later moest iedereen zich namelijk al melden bij de Amsterdam Arena voor vertrek naar Spanje, een vlucht die gepland stond rond half negen. Maar pas om half elf ging het vliegtuig de lucht in, een vertraging van twee uur die de meesten van de selectie vast anders hadden besteed als ze dat van tevoren hadden geweten.

Het vliegtuig streek in Barcelona neer om het team van de plaatselijke 'FC' in te laden. Voor velen van de staf van FC Barcelona was de binnenkomst in het vliegtuig een hartelijk weerzien met Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot en voor enkele Ajacieden met Frank Rijkaard en onder meer Giovanni van Bronckhorst. ,,Het leukste is de mensen weer te zien die je al een tijd niet gezien hebt, zoals bijvoorbeeld de masseur en de materiaalman", aldus Ronald Koeman.

De reis werd voortgezet richting Alicante, waar de twee teams werden opgewacht door een horde Spaanse media. Ook het personeel van het vliegveld liet deze kans niet onbenut om handtekeningen te scoren en foto's te maken van zowel Rijkaard als de nog immer populaire Koeman. Op de luchthaven scheidden de wegen van de twee elftallen zich weer om elkaar vanavond in het stadion van Elche weer te treffen, maar dan om de sportieve krachten te meten.

Koeman ziet deze oefenwedstrijd als een uitstekende mogelijkheid om de meegereisde jonge talenten in de selectie wat extra speelminuten te gunnen. Zo zullen Rasmus Lindgren, Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro bijvoorbeeld allemaal hun opwachting maken. ,,Ik mag vanavond zeven wissels toepassen en dat zal ik ook doen. Ik zal spelers die al veel gespeeld hebben, zoals Rosales en Maxwell, niet meer dan een helft laten spelen", verklapte de Ajax-trainer.

Edgar Manucharyan is een van de tweeëntwintig spelers in de selectie. ,,We weten natuurlijk al wat hij kan, hij heeft al wat trainingen meegedaan en hij is een speler van het Armeens elftal. Tot nu toe hebben we een goede indruk van hem, maar vanavond is een uitstekende mogelijkheid hem in het team aan het werk te zien. Hij is tot de winterstop bij ons, dan zien we wel verder."

De wedstrijd in Elche begint om 21.30 uur en is live te zien bij RTL 5.