Menu
Ajax - AZ wordt opnieuw gespeeld

Ajax - AZ wordt opnieuw gespeeld

De KNVB heeft woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, die op 21 december werd gestaakt nadat een man het veld betrad, geheel overgespeeld dient te worden. Het duel zal op donderdag 19 januari om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA zonder publiek gespeeld worden.

Ajax heeft tevens een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal ontvangen voor de wanordelijkheid. De aanklager legt Ajax een boete op van €10.000 euro en één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. De voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek geldt voor de competitie, het bekertoernooi en de play-offs van de KNVB en heeft een proeftijd van twee jaar.

Door de uitspraken en de standaardvoorwaarden (artikel 4.2) die de KNVB stelt bij het aanschaffen van wedstrijdkaarten, is het niet mogelijk om aanspraak te maken op teruggave van de kaartprijs of andere compensatie.

Naar aanleiding van de uitspraak heeft de directie van Ajax uitgebreid overleg gehad. De directie betreurt de uitspraken ten zeerste. Financieel directeur Jeroen Slop: ,,Wij vinden dat Ajax met deze uitspraken zwaar gestraft wordt. Juridisch gezien hebben we beperkte middelen om wat tegen deze uitspraken te doen. Daarom zullen wij ons bij het schikkingsvoorstel en het besluit van het bestuur betaald voetbal, onder protest neerleggen. Ook voor onze supporters is het natuurlijk erg wrang. Ajax zal in de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi, na overleg met de tegenpartij, de supporters op een passende wijze proberen te compenseren.’’


Tekst: Ajax.nl