Menu
Ajax B1 boekt eerste overwinning

Ajax B1 boekt eerste overwinning

Twee nederlagen en nu Sparta (tegenwoordig getraind door Michael Reiziger). Dus het moest vandaag gebeuren.

Ajax B1 - Sparta B1 (3-1)

We gingen voortvarend van start en drongen Sparta terug op eigen helft. Na reeds 20 seconden kregen we de eerste kans, helaas ging de bal er niet in. Na vijf minuten was het toch raak. Javairo Dilrosun ging er op links vandoor en gaf de bal aan Ezra Walian, die speelde zich vrij en scoorde fraai 1-0. Het bleef een heen-en-weer-spelletje waarbij we teveel ballen te snel weer inleverden bij de tegenpartij. In de 15e minuut werd het gelijk. Een lange bal door het midden werd fraai afgemaakt en het was 1-1. Tot de rust bleef het gelijk.

Na de rust werd er meer druk uitgeoefend op de tegenstander en binnen twee minuten stonden we weer voor. Abdelak Nouri zette Donny van de Beek vrij voor de keeper en Donny faalde niet. 2-1.
Binnen 10 minuten kregen we kansen om de stand uit te breiden, echter de mooiste kansen werden niet benut. Tot de 77e minuut Adelak Nouri met een goede actie Ezra Walian vrij speelde en Ezra scoorde verdiend het derde doelpunt. Tot het einde bleef dat zo en al met al een verdiende overwinning.

Ajax B1 - Sparta B1 (3-1)

1-0 (5') Walian (Dilrosun)
1-1 (15')
2-1 (42') van de Beek (Nouri)
3-1 (77') Walian (Nouri)

Verslag: Frits Andriese