Menu
Ajax B1 door naar volgende ronde

Ajax B1 door naar volgende ronde

Ajax B1 heeft zich zaterdag al na twee wedstrijden van de volgende ronde in de AEGON Future Cup verzekerd. Het team van Orlando Trustfull was met 1-0 te sterk voor São Paulo. Net als tijdens de wedstrijd tegen Toronto maakte spits Ezra Walian het enige doelpunt.

Ook de tweede wedstrijd van de AEGON Future Cup werd een prooi voor Ajax. Met een flink gewijzigd elftal bleef de B1 ook in de wedstrijd tegen het Braziliaanse São Paulo aan de goede kant van de score. Dit uiteraard tot tevredenheid van coach Trustfull. ,,We hebben heel geduldig en verzorgd voetbal gespeeld. Telkens wisten we de vrije man op het middenveld te vinden. Daardoor hebben we op een manier kunnen voetballen zoals we dat het liefst doen.”

In de eerste helft sprongen de namen van Riechedly Bazoer en keeper Greg l’Ami er aan Ajax-zijde uit. Bazoer kreeg na een kwartier spelen een grote kans op de openingstreffer. De verdediger zorgde er met een vlammend afstandsschot voor dat keeper Joao Paulo vol aan de bak moest. Even later eiste l’Ami de hoofdrol op met een prima redding op een inzet van de Braziliaan Joanderson.

Keeper Joao Paulo van São Paulo strekt zich tot het uiterste. Keeper Joao Paulo van São Paulo strekt zich tot het uiterste.

Ook na rust onderscheidde de vervanger van de geschorste Indy Groothuizen zich enkele keren met goede reddingen. Mede daardoor kon Ajax de nul achterin vasthouden. Ezra Walian zorgde er halverwege de tweede helft met zijn tweede doelpunt van het toernooi voor dat gastheer Ajax zich al na twee wedstrijden van de volgende ronde verzekerde. Melvin Vissers verdiende bij die treffer een speciale vermelding. Met een oogstrelende pass stelde hij Walian in staat te scoren. De felicitaties werden door zijn ploeggenoten dan ook keurig verdeeld over de doelpuntenmaker en de aangever.

De laatste groepswedstrijd tegen de B-junioren van Tottenham Hotspur staat zondagmiddag op het programma. Het duel tussen de jeugd van Ajax en de Spurs begint om 13:00 uur. Maandag is de finaledag. Daarin staat Ajax sowieso al in de halve finales.

Scoreverloop: 42. Walian 1-0.

Opstelling Ajax B1: Greg l’Ami, Leeroy Owusu (46. Jari Verburg), Damian van Bruggen (31. Damon Mirani), Jairo Riedewald, Melvin Vissers, James Efmorfidis, Riechedly Bazoer (31. Donny van Beek), Abdelhak Nouri, Shaquill Sno (55. Terry Lartey Sanniez), Ezra Walian (55. Adham El Idrissi), Damil Dankerlui.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

James Efmorfidis startte in de basis. James Efmorfidis startte in de basis.
Coach Orlando Trustfull kan tevreden zijn na twee duels. Coach Orlando Trustfull kan tevreden zijn na twee duels.
Ezra Walian maakte de enige treffer van de wedstrijd. Ezra Walian maakte de enige treffer van de wedstrijd.
Vreugde na de 1-0. Vreugde na de 1-0.
Abdelhak Nouri verovert de bal. Abdelhak Nouri verovert de bal.
Riechedly Bazoer stoomt op naar voren. Riechedly Bazoer stoomt op naar voren.
Ronald de Boer maakt dit toernooi deel uit van de staf van Ajax B1. Ronald de Boer maakt dit toernooi deel uit van de staf van Ajax B1.