Menu
Ajax B1 gretiger dan AZ

Ajax B1 gretiger dan AZ

“Who wants it most??” was de motivatie tekst die in de kleedkamer hing.

AZ B1 - Ajax B1 (1-3)

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal van dhr. Bossen gingen 2 ploegen vol voor de winst. Wat meteen een snelle aanval van AZ opleverde maar Stan stond paraat. Vlak daarna was AZ weer gevaarlijk met een vrije trap op ca. 25mtr recht voor het goal, maar Stan redde deze inzet weer. Meteen daar overheen zette we een aanval over links op, Furkan zette de bal voor op Dani, die helaas niet goed onder de bal kon komen om raak te koppen. We konden regelmatig goed onder de druk van AZ weg spelen, de tackles ontwijken en de 2de bal steeds snel veroveren. Na 12 min was het dan toch raak, een aanval door het midden waar Adham de bal doorspeelde naar Javairo, die de 0-1 maakte. Dat wij scherper waren dan AZ bleek in de 29ste min toen een kopbal van Dani op de lat belande en in de rebound door Ottar werd binnengeschoten: 0-2. Vlak daarna kreeg Adham nog een gele kaart.

In de 2de helft kwamen beide ploegen weer sterk uit de startblokken wat meteen weer een kans opleverde voor AZ. Kansen over en weer: Ajax probeerde het vertrouwde spelletje te spelen en AZ maakte, in de omschakeling, gebruik van de snelheid van hun aanval.

In de 59min kwam Cerny erin voor Ottar en enkele minuten later kwam Mauro voor Timothy. Ondanks de wissels, bij beide ploegen, bleef de strijd om te winnen aanwezig. De snelle counters van AZ konden we ongedaan maken, onze verdediging en Stan stonden paraat of AZ was niet scherp genoeg in de afronding. Tegen het einde van de wedstrijd kon Adham de 0-3 scoren door de lage voorzet bij de 2de paal binnen te lopen. Daarvoor hadden we nog 2 kansen om een hogere uitslag neer te zetten: Cerny zetten eerst Teun vrij voor de keeper en daarna nog eens Adham, helaas konden beide niet scorend afronden. In de 76min plaatste we nogmaals en wissel: Azar kwam erin voor Javairo en 2min later Noussair voor Dani. In de slot minuten kreeg AZ toch nog loon naar werken en scoorde de 1-3.

AZ B1 - Ajax B1 (1-3)

0-1 (31') Dilrosun (El Idrissi)
0-2 (38') Karlsson
0-3 (58') El Idrissi
1-3 (75')

Verslag: Onno Romeijn