Menu
Ajax B1 grijpt naast Super Cup

Ajax B1 grijpt naast Super Cup

Voor de spelers van Ajax B1 was de wedstrijd om de Super Cup er net een te veel in het voor velen zware seizoen. Feyenoord won met 5-0.

Ajax B1 is een zeer talentvol team. Ze werden immers niet voor niets landskampioen. Veel jongens waren dit jaar eveneens bij het nationale elftal actief en speelden in mei het EK in Turkije, waar de halve finale werd bereikt. Nog een wedstrijd moest er dit seizoen worden gespeeld, om de Super Cup tegen Feyenoord. Maar Ajax had weinig in te brengen. Met 5-0 trok Feyenoord overduidelijk aan het langste eind. Feyenoord had vorige week de bekerfinale nog gewonnen en zat in de flow . ,,Je zag dat ze nog heel graag de kampioen te grazen wilden nemen", constateerde trainer Robin Pronk. ,,En daar konden wij vandaag niet op antwoorden. We hebben een goed seizoen gehad, maar in deze wedstrijd was de fitheid er niet meer. Op de 5-0 viel niets af te dingen, al verdienden ze dit niet."

Aanvoerder Ricardo van Rhijn kon zijn ploeg er ook niet doorheen slepen. Aanvoerder Ricardo van Rhijn kon zijn ploeg er ook niet doorheen slepen.

In de dertiende minuut kwam Ajax op achterstand dankzij een doelpunt van Luc Castaignos. Pal voor rust was het Shabir Isoufi er verantwoordelijk voor was dat de ploeg van trainer Robin Pronk 0-2 achter kwam te staan. In de 47ste minuut scoorde hij opnieuw, gevolgd door nogmaals Castaignos. Net voor tijd werd het nog een graadje erger voor Ajax, want toen scoorde Nygel Velder de 0-5. ,,Ze wilden vooraf nog wel, maar ze konden het niet meer", wist Pronk van zijn pupillen. ,,Dit jaar is er veel gebeurd met de spelers, ze hebben het EK gespeeld, hadden eindexamen, veel tekenden hun eerste contract en volgend jaar gaan ze van de B1 direct naar de A1. Daar moeten ze volgend jaar bewijzen dat ze het aankunnen."

Rik Schouw speelt stijlvol langs de lijn. Rik Schouw speelt stijlvol langs de lijn.
Geoffrey Castillon haalt uit. De doelpoging is niet succesvol. Geoffrey Castillon haalt uit. De doelpoging is niet succesvol.
Trainer Robin Pronk sloot een prachtig seizoen met zijn B1 jammergenoeg niet af met nóg een prijs. Trainer Robin Pronk sloot een prachtig seizoen met zijn B1 jammergenoeg niet af met nóg een prijs.
Ajax B1 wacht teleurgesteld op de prijsuitreiking. Ajax B1 wacht teleurgesteld op de prijsuitreiking.