Menu
Ajax B1 in 2e helft langs Groningen

Ajax B1 in 2e helft langs Groningen

Groningen - Ajax werd een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin wij voetballend beter waren maar we te vaak het kaas van ons brood lieten eten.

RVO/GC FC Groningen B1 - Ajax B1 (0-4)

We voetbalden met de instelling van 'het komt wel' maar het kwam niet en de rust werd bereikt met een 0-0 stand. De trainer was niet tevreden met het vertoonde spel en liet dat de jongens weten.

Het eindresultaat laat zien dat het geholpen heeft. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft een Ajax dat de tegenstander vast zette op eigen helft, dat nauwelijks nog een duel verloor en de tegenstander wegspeelde. De ene combinatie nog mooier dan de andere en resulteerde in een ruime 0-4 overwinning. In de 43e minuut een lange bal van Darren Sidoel, een goede loopactie van Donny v.d. Beek en het was 0-1. Drie minuten later werd een actie van Donny fraai afgerond door Ottar Karlsson: 0-2. In de 52e minuut brak Javairo Dilrosun door en Ottar scoorde zijn tweede goal van de middag: 0-3. Uiteindelijk werd het in de 63e minuut 0-4. Donny nam een corner, de bal belande bij Leon Bergsma en deze scoorde het vierde doelpunt.

Het werd een leuke terugreis naar Amsterdam.

RVO/GC FC Groningen B1 - Ajax B1 (0-4)

0-1 (43') van de Beek (Sidoel)
0-2 (46') Karlsson (van de Beek)
0-3 (52') Karlsson (Dilrosun)
0-4 (63') Bergsma (van de Beek)

Verslag: Frits Andriese