Menu
Ajax B1 in bekerfinale

Ajax B1 in bekerfinale

Ajax B1 heeft de finale van het bekertoernooi voor B-junioren bereikt. De Ajacieden van trainer Robin Pronk wonnen dinsdagavond na strafschoppen (4-2) van Voetbalacademie FC Twente B2. Na de reguliere speeltijd waren beide elftallen met een 1-1 tussenstand nog in balans.

De halve finale tegen de Tukkers was het minste bekeroptreden van dit seizoen van de B1. ,,Misschien was sprake van een bepaalde onderschatting’’, probeerde B1-trainer Robin Pronk een oorzaak te vinden voor het matige optreden van zijn Ajacieden. De B2 van VA Twente was de, op papier, minste bekertegenstander die de Amsterdammers dit seizoen troffen. Op weg naar de bekerfinale werden onder meer VA Twente B1 (met 5-1), FC Utrecht (7-0) en PSV wel overtuigend verslagen. Pronk: ,,Wat de oorzaak ook was, we speelden erg slap en met weinig overtuiging.’’

Emran Barakzai bezorgde de Ajacieden, tegen de dat moment geldende verhoudingen in, voor rust een 0-1 voorsprong. Jordi Bitter verzorgde de assist. De voorsprong leidde wel een goede fase in voor de gasten. Bitter en Sheraldo Becker lieten riante kansen onbenut.

Na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte uit een strafschop. In het vervolg liet Ajax-keeper Micky van der Hart van zich spreken met enkele fraaie reddingen. Een doelpunt van Bitter werd wegens buitenspel afgekeurd. De Ajacieden bleven foutloos in de noodzakelijke penaltyreeks. De penalty van Abdelmalek El Hasnaoui bleek beslissend voor een plek in de bekerfinale. De tegenstander in de eindstrijd komt uit het treffen tussen Feyenoord en Roda JC op 23 april.
Wanneer de finale wordt gespeeld is overigens nog niet geheel duidelijk. De finalestrijd is weliswaar vastgesteld voor 14 mei, maar dan zijn de internationals van Onder 17 ook op pad. Waarschijnlijk wordt daarom voor de finale een nieuwe datum vastgesteld.

Ajax B1 bereidt zich voor op de beslissende fase van de competitie én natuurlijk ook de AEGON Future Cup 2011. Het sterk bezette jeugdtoernooi wordt op 23, 24 en 25 april gespeeld op sportcomplex de Toekomst. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over de AEGON Future Cup.

Tekst en foto: Ajax.nl