Menu
Ajax B1 in extra tijd langs Excelsior

Ajax B1 in extra tijd langs Excelsior

Allereerst de beste wensen en een sportief en gezond 2014. Voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop hebben we twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De eerste tegen FC Dordrecht welke wedstrijd wij met 9-1 wonnen. De tweede wedstrijd tegen Sparta Nijkerk werd ook gewonnen en wel met 3-1. Dus een goed resultaat om verder de competitie af te maken.

Ajax B1 - RJO/FE Excelsior B1 (1-0)

De wedstrijd tegen Excelsior leek op papier niet zo moeilijk te worden maar het werd toch iets anders. Omdat een aantal getallenteerde spelers werden doorgeschoven naar een hoger team, moesten in ons team (ook hier waren een aantal 1e jaars doorgeschoven) enkele posities ingevuld worden met 1e jaars spelers.

Over inzet geen klagen maar de combinaties liepen niet altijd vlekkeloos. Kansen kwamen er wel maar de bal wilde er niet in. Ook was het oppassen bij de counters van Excelsior. Maar Stan van Bladeren stond zijn doel goed te verdedigen. De ruststand was 0-0.

Na de rust werd de druk nog meer opgevoerd op het doel van Exelsior maar doelpunten bleven uit. Het werd een slijtageslag. De ene na de andere speler viel op de grond met kramp. En het zat Ajax niet mee want een schot op de paal en vlak voor het einde nog een bal op de lat. Inmiddels was de extra tijd ingegaan en in de 84e minuut viel de verdiende goal. Via een vrije trap kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Darren Sidoel en hij schoot de bal binnen.

Een verdiende overwinning voor onze jongens.

Ajax B1 - RJO/FE Excelsior B1 (1-0)

1-0 (80+4) Sidoel

Verslag: Frits Andriese