Menu
Ajax B1 kampioen na thriller in Alkmaar

Ajax B1 kampioen na thriller in Alkmaar

Ajax B1 heeft zondag het kampioenschap veroverd. De formatie van Robin Pronk stelde de titel veilig door in Alkmaar met 2-3 te winnen van AZ. Vlak voor tijd maakte Geoffrey Castillion de winnende treffer.

Het leek er even op dat Ajax B1 het kampioensfeest een weekje moest gaan uitstellen. De Amsterdammers kwamen twee keer op achterstand, maar Lorenzo Burnet bracht zijn ploeg twee maal terug in de race. Een gelijkspel was voor de Amsterdammers niet genoeg voor het titel, dus in de slotfase werd alles op alles gezet om een derde doelpunt te maken. Die beslissende derde treffer werd in de allerlaatste seconden gemaakt door Geoffrey Castillion, waarna op het winderige Alkmaarse veld het feest losbarstte. ,,Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat het gelijk zou blijven”, sprak trainer Pronk, die vorig seizoen met vrijwel dezelfde spelersgroep kampioen werd met de B2. ,,Maar dan valt toch nog het doelpunt en is de ontlading heel erg groot natuurlijk.”

Hier draaide het allemaal om zondag: de kampioensschaal. Hier draaide het allemaal om zondag: de kampioensschaal.

Met het kampioenschap op zak, twee wedstrijden voordat de competitie is afgelopen, is Pronk vanzelfsprekend een trotse trainer. ,,Vandaag hadden we veel moeite om in het spel te komen. Er was met name in de eerste helft wel wat spanning en onrust. Maar kampioen wordt je over 22 wedstrijden. En als je na twintig wedstrijden de titel al hebt, zegt dat wel wat. De jongens hebben het gewoon heel goed gedaan dit seizoen.”

Het team van Pronk en elftalleider Frits Andriese heeft nog twee competitiewedstrijden voor de boeg en speelt 7 juni om de Supercup tegen de winnaar van het bekertoernooi. In mei doet ook nog een grote groep van Ajax B1 met Oranje mee aan het EK voor spelers tot 17 jaar.

Bekijk dinsdag op Ajax TV een reportage over de 'thriller' in Alkmaar
Naar de website van Ajax TV >>

Lorenzo Burnet juicht na een van zijn treffers. Lorenzo Burnet juicht na een van zijn treffers.
Geoffrey Castillion maakte in de laatse seconden de winnende voor Ajax. Geoffrey Castillion maakte in de laatse seconden de winnende voor Ajax.