Menu
Ajax B1 kampioen van Nederland!

Ajax B1 kampioen van Nederland!

Ajax B1 is dinsdagavond kampioen van Nederland geworden. Het team van Orlando Trustfull won thuis met 4-1 van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Dankzij de zege kan de B1 niet meer ingehaald worden door nummer 2 sc Heerenveen/Emmen. Na het winnen van de AEGON Future Cup is het kampioenschap opnieuw een mooie prestatie van Ajax B1.

Na Ajax C1 is Ajax B1 het tweede jeugdelftal dat dit seizoen kampioen is geworden. De komende weken komen daar naar alle waarschijnlijkheid nog vele jeugdteams bij. Onder andere de A1 is op titelkoers. Dinsdagavond ging alle aandacht uit naar de B1. Onder aardig wat publieke belangstelling sleepten de B-junioren van Ajax het kampioenschap op eigen veld binnen.

De B1 stelde de titel al voor rust veilig. Na een vroege achterstand bogen Sheraldo Becker en Elton-Ofoi Acolatse de 0-1-achterstand in een 2-1-voorsprong om. Na rust vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 3-1 via een goal van - opnieuw - Becker. Met die tussenstand in de rug speelde de kampioen het duel vervolgens rustig uit. In de 68ste minuut maakte invaller Queensy Menige er uiteindelijk nog 4-1 van.

Na het laatste fluitsignaal was het uiteraard tijd voor bloemen en champagne!

Meer over het kampioenschap van Ajax B1 zie je woensdag op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Feest op de Toekomst! Feest op de Toekomst!
Heinrich Welling (KNVB) hangt de kampioensmedailles om. Heinrich Welling (KNVB) hangt de kampioensmedailles om.
Blije gezichten na het behalen van het kampioenschap. Blije gezichten na het behalen van het kampioenschap.
Michel Kreek spreekt de kampioenen namens Ajax toe. Michel Kreek spreekt de kampioenen namens Ajax toe.
Ajax B1 is de tweede kampioen van de jeugdopleiding. Ajax C1 was onlangs de eerste kampioen. Ajax B1 is de tweede kampioen van de jeugdopleiding. Ajax C1 was onlangs de eerste kampioen.