Menu
Ajax B1 kampioen van Nederland!

Ajax B1 kampioen van Nederland!

Ajax B1 is zondagochtend landskampioen geworden. Het team van Robin Pronk won op sportcomplex de Toekomst met 3-0 van FC Twente. Die zege bracht de B-junioren van Ajax de titel. Aanvoerder Ouasim Bouy hield na afloop trots de schaal omhoog.

Het kampioenschap van Ajax B1 in de Eredivisie B-junioren was slechts een kwestie van tijd. Het team van Robin Pronk maakt een prima seizoen door en bekroonde dat zondag met de titel. Doordat nummer twee PSV B1 zaterdag met 1-0 verloor van ADO Den Haag had Ajax aan een zege op Twente genoeg. Halverwege stond het nog 0-0, maar in de tweede helft maakte de B1 de kampioensaspiraties waar: 3-0.

Afgelopen maandag won Ajax B1 de eerste editie van de AEGON Future Cup op de Toekomst. Tijdens het internationale jeugdtoernooi U-17 maakten de Ajacieden een prima indruk. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen. Net als zondag tegen Twente hield de B1 ook tijdens de Future Cup het doel schoon.

Ajax B1 is de derde kampioen van de Ajax-jeugdopleiding. Zaterdag veroverde Ajax D2, het team van de trainers Heini Otto en Dennis Bergkamp, de titel. Afgelopen woensdag was Ajax D3 het eerste kampioensteam.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Rowendey Schoop schiet de 1-0 binnen. Rowendey Schoop schiet de 1-0 binnen.
Vreugde op de bank. Vreugde op de bank.
Kampioenen! Kampioenen!
Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink sprak na afloop mooie woorden. Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink sprak na afloop mooie woorden.