Menu
Ajax B1 kampioen van Nederland

Ajax B1 kampioen van Nederland

Ajax B1 is zaterdagmiddag kampioen van Nederland geworden. Het team van trainer Orlando Trustfull won met 6-0 van Almere City. Omdat de enige overgebleven concurrent AZ bij Feyenoord verloor, was de titel binnen.

,,Het was in zoverre een verrassing dat we vandaag kampioen werden dat we er van te voren niet blind vanuit gingen dat het zou lukken", vertelt een trotse Trustfull. ,,We hebben ons gericht op de eigen wedstrijd, op de dingen waar we wel invloed op konden uitoefenen."

Dat er spanning op de wedstrijd stond voor de talenten van de B1 was wel duidelijk, ondanks de fraaie eindscore van 6-0. ,,Als trainer ben je altijd kritisch, want ik weet hoe goed ze kunnen voetballen. Maar ik ben hartstikke trots op hoe ze zich ontwikkeld hebben. Dit is een spannend jaar voor ze, ze zetten grote stappen. Ze hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt, zowel individueel als als team. Dat dat gepaard is gegaan met resultaat waardoor dit kampioenschap kon worden gevierd, is de kers op de taart."

Mooie acties in de kampioenswedstrijd van Ajax B1 van onder andere Abdelhak Nouri. Mooie acties in de kampioenswedstrijd van Ajax B1 van onder andere Abdelhak Nouri.

In de eerste seizoenshelft was Ajax B1 vrijwel altijd beter en dominanter dan de tegenstander. Niet altijd leverde dat goede spel een zege op, want de spelers vergaten zich te belonen middels doelpunten of kregen ongelukkig goals tegen, en dat leidde tot teleurstelling bij de spelers. ,,Als trainers zijn we veel meer bezig met de ontwikkeling en op een gegeven moment kwam het resultaat erachteraan. Toen kwam het vertrouwen bij de spelers ook."

Ook de kampioenswedstrijd tegen Almere City werd ingegaan vanuit de bekende filosofie. ,,Zoals altijd probeerden we vroeg druk te zetten", analyseert Trustfull. ,,Dat leverde snel balbezit op en veel kansen. Bij rust was het al 3-0." Toen sijpelden bij de spelers de berichten door dat Feyenoord op 2-0 was gekomen tegen de directe concurrent AZ nog duidelijker door, waardoor de titel helemaal bijna binnen was. ,,Dat ging wel ten koste van de concentratie", constateerde Trustfull: ,,Maar we hebben geprobeerd ons niet op die tussenstand te richten." Met nog drie doelpunten besloot Ajax B1 als een ware kampioen de wedstrijd. Met friet en kroketten werd de overwinning gevierd.

Maar woensdag wacht alweer de volgende krachtmeting. Dan wordt het restant van de halve finale van de beker tegen Feyenoord bij een 0-0-stand hervat. Op 1 juni speelt Ajax de Super Cup en wellicht staat er voor die tijd dus nog een bekerfinale gepland.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

En de afronding was ook prima in orde. En de afronding was ook prima in orde.
De ambiance op de Toekomst was kampioenwaardig. De ambiance op de Toekomst was kampioenwaardig.
Na ontvangst van de bloemen barst het feest los. Na ontvangst van de bloemen barst het feest los.
Daar is de hoofdprijs dan: de kampioensschaal! Daar is de hoofdprijs dan: de kampioensschaal!