Menu

Ajax B1 met grote afstand kampioen

De Ajax B1 is zondag kampioen van Nederland geworden. Namens de KNVB deelde Heinrich Welling de kampioensschaal uit. Uit handen van Danny Blind kregen de B1-spelers bloemen. Coach Wim Kwakman is trots op het elftal. ,,Het is hartstikke leuk voor ze en als je met zoveel punten verschil op de nummer twee, PSV, kampioen wordt dan zegt dat wel wat."

De B1 toonde dit seizoen vooral aan dat de jonge spelers al over een behoorlijke dosis mentale veerkracht beschikken. Voor coach Kwakman is dit een van de kenmerken van dit elftal. ,,We kwamen in veel wedstrijden achter, maar de jongens knokten zich vaak terug in de wedstrijd waardoor we wonnen. Tegen PSV thuis kwamen we met 3-1 achter en wonnen we met 4-3. Ook uit stonden we achter, maar uiteindelijk scoorden we nog drie keer", vertelt de kampioenscoach. Overigens vindt Kwakman het kampioenschap niet het belangrijkte van het afgelopen jaar. ,,Natuurlijk is het hartstikke leuk, maar het gaat mij erom dat ik de jongens individueel beter maak. Aan het einde van de rit moeten ze kunnen doorstromen naar het eerste elftal."

Kwakman krijgt volgend jaar een hele nieuwe groep. Alle spelers, behalve de keepers, stromen door naar hogere elftallen.