Menu
Ajax B1 naar halve finale Future Cup

Ajax B1 naar halve finale Future Cup

Ajax B1 heeft zich geplaatst voor de halve finales van de ABN AMRO Future Cup. Het team van Frank Peereboom won met 2-0 van Galatasaray en gaat daardoor als winnaar van poule A naar de laatste vier.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. In de derde minuut was er de eerste kans voor Donyell Malen. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van Galatasaray. In de dertiende minuut schoot Ajax-aanvoerder Carel Eiting op de lat. Vijf minuten later was het wel raak. Een corner van Ajax kwam terecht bij Matthijs de Ligt, hij legde de bal breed en Reda Boultam kon zodoende de belangrijke 1-0 binnen tikken. Ajax bleef de gehele eerste helft de betere partij en kwam twee minuten voor rust bijna op 2-0. Malen kwam een teenlengte tekort na een goede voorzet van Che Nunnely.

Reda Boultam met de openingstreffer. Reda Boultam met de openingstreffer.


In de tweede helft zette Ajax de jacht op de 2-0 voort. In de 33ste minuut ging Nunnely fraai langs zijn tegenstander en gaf de bal goed voor op de helemaal vrij staande Mees de Wit, die direct uithaalde en de lat raakte. De rebound werd daarna ingeschoten door Boultam maar hij zag zijn inzet over getikt worden door de Turkse doelman. In de 50e minuut zorgde Kaj Sierhuis voor de bevrijdende tweede treffer. Nadat Malen het probeerde met een omhaal, kwam de bal terecht bij invaller Sierhuis, die diagonaal raak schoot.


Door deze 2-0-overwinning bereikte Ajax als nummer 1 in de poule de halve finales. Dit omdat FC Porto niet verder kwam dan 0-0 tegen Schalke ’04. Om de finale te bereiken moet Ajax maandag afrekenen met Juventus, de nummer twee van poule B. Deze wedstrijd begint om 10:00 uur.

Startopstelling Ajax B1: Jeffrey de Lange; Navajo Bakboord, Darren Sidoel, Matthijs de Ligt, Conner Blöte; Carel Eiting (C), Dani de Wit, Reda Boultam; Che Nunnely, Donyell Malen, Mees de Wit.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees

Carel Eiting raakte de lat met zijn vrije trap. Carel Eiting raakte de lat met zijn vrije trap.
Matthijs de Ligt speelde een sterke wedstrijd centraal achterin. Matthijs de Ligt speelde een sterke wedstrijd centraal achterin.
Dani de Wit in duel met een Galatasaray-speler. Dani de Wit in duel met een Galatasaray-speler.
Kaj Sierhuis besliste de wedstrijd met een droge knal diagonaal het doel in. Kaj Sierhuis besliste de wedstrijd met een droge knal diagonaal het doel in.
Ajax gaat met 6 punten als groepswinnaar door naar de halve finales. Ajax gaat met 6 punten als groepswinnaar door naar de halve finales.