Menu
Ajax B1 start met zege

Ajax B1 start met zege

Ajax B1 is het toernooi om de AEGON Future Cup goed van start gegaan. In de eerste groepswedstrijd werd Toronto FC met 1-0 verslagen. Ezra Walian maakte de winnende goal. Ajax speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart van keeper Indy Groothuizen.

Ezra Walian had zaterdagochtend de eer om de eerste treffer van de AEGON Future Cup 2013 te maken. Halverwege de eerste helft zette de spits van Ajax B1 zijn team op een 1-0 voorsprong tegen Toronto. Het bleek uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd, waarin vooral het grote krachtsverschil tussen Ajax en Toronto opviel. Doordat de andere groepswedstrijd tussen São Paulo en Tottenham Hotspur in een 1-0 zege voor São Paulo eindigde, gaat Ajax samen met de Brazilianen aan kop.

Zelfs met een man minder had Ajax weinig te duchten van de gasten uit Canada. Uiteraard probeerden ze Ajax zoveel mogelijk van schieten af te houden, maar aanvallend stond daar vrijwel niets tegenover. Het enige moment waarop Toronto voor rust gevaarlijk werd, was toen Ejiroghene Mrabure in de 25ste minuut met de bal aan zijn voet richting het doel van Ajax ging. Keeper Indy Groothuizen kwam ver uit zijn doel en pareerde de aanval met een dito redding. Die save vond echter ruim buiten het zestienmetergebied plaats, waardoor Groothuizen met een rode kaart naar de kant moest. Daardoor zal hij wegens een schorsing de wedstrijd tegen São Paulo aan zich voorbij moeten laten gaan.

Riechedly Bazoer vormde samen met Jordy Bruijn en Abdelhak Nouri het middenveld van Ajax B1. Riechedly Bazoer vormde samen met Jordy Bruijn en Abdelhak Nouri het middenveld van Ajax B1.

Orlando Trustfull over de rode kaart van zijn doelman: ,,Dat zijn van die momenten waarop een keeper in een fractie van een seconde een beslissing moet nemen. Indy koos ervoor om uit zijn doel te komen. Helaas liep het verkeerd af en maakte hij hands buiten het strafschopgebied. Het is een leermoment voor hem. Hopelijk wordt hij door het maken van dit soort fouten uiteindelijk een betere keeper.”

Door het wegvallen van Groothuizen moest aanvaller Zakaria El Azzouzi zijn plaats aan reservedoelman Greg l’Ami afstaan. De zoon van Ajax-keeperstrainer Carlo l’Ami kreeg in het restant van de wedstrijd weinig te doen, waardoor Ajax de 1-0 voorsprong uiteindelijk vrij eenvoudig over de eindstreep kon trekken. Trustfull: ,,Al met al ben ik best tevreden over onze eerste wedstrijd. Ook met tien man zijn we continu druk blijven zetten op de helft van de tegenstander. Dat is een compliment waard.”

Scoreverloop: 18. Walian 1-0

Opstelling Ajax B1: Indy Groothuizen, Terry Lartey Sanniez, Damon Mirani, Damian van Bruggen, Leeroy Owusu, Jordy Bruijn (42. Jairo Riedewald), Riechedly Bazoer, Abdelhak Nouri (42. Vaclav Cerny), Zakara El Azzouzi (26. Greg l’Ami), Ezra Walian, Pelle Clement (56. Donny van de Beek)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax was tegen Toronto vrijwel continu in de aanval. Ajax was tegen Toronto vrijwel continu in de aanval.
Drukte langs de kant bij Ajax' eerste wedstrijd tijdens de AEGON Future Cup. Drukte langs de kant bij Ajax' eerste wedstrijd tijdens de AEGON Future Cup.
Ezra Walian maakte de enige goal van de wedstrijd. Ezra Walian maakte de enige goal van de wedstrijd.
Keeper Indy Groothuizen moest vlak voor rust naar de kant met een rode kaart. Keeper Indy Groothuizen moest vlak voor rust naar de kant met een rode kaart.
Ronald de Boer maakt tijdens de AEGON Future Cup deel uit van de staf van Ajax B1. Ronald de Boer maakt tijdens de AEGON Future Cup deel uit van de staf van Ajax B1.
Invaller Jairo Riedewald kreeg aan het begin van de tweede helft een goede kopkans. Invaller Jairo Riedewald kreeg aan het begin van de tweede helft een goede kopkans.
Aanvoerder Damon Mirani in actie. Aanvoerder Damon Mirani in actie.
Invaller Vaclav Cerny stuit op zijn tegenstander. Invaller Vaclav Cerny stuit op zijn tegenstander.