Menu
Ajax B1 start overtuigend

Ajax B1 start overtuigend

Ajax B1 is overtuigend gestart aan de ABN AMRO FutureCup. In de toernooi-ouverture won de ploeg van trainer Frank Peereboom met 4-0 van Schalke '04. Donyell Malen was de grote man met twee goals.

Weken hebben ze naar de start van de Future Cup uitgekeken en eindelijk klonk om half twaalf zaterdagmiddag het startsignaal. Ajax B1 trof Schalke '04 in de ouverture. Wie dacht dat de talenten van de onder 17-ploeg bloednerveus voor de dag kwamen, had het mis. De ploeg van trainer Frank Peereboom maakte gelijk korte metten met de Duitse leeftijdsgenoten.

Met Carel Eiting als toegevoegde waarde opende Ajax uitstekend. In de zestiende minuut kwam de Amsterdamse ploeg op voorsprong door Donyell Malen. De spits had weinig moeite met zijn Duitse opponenten. Bij die stand ging de ploeg ook rusten.

Aanvoerder Carel Eiting in actie. Aanvoerder Carel Eiting in actie.

In de tweede helft lag de bal razendsnel weer achter de doelman van Schalke '04. Reda Boultam benutte de rebound nadat de keeper een schot niet onder controle kreeg, 0-2. Ajax bouwde de voorsprong uit naar een uitstekende 4-0-overwinning. Weer Malen en Mees de Wit zorgden voor de uitstekende start van het toernooi.Startopstelling Ajax B1: Jeffrey de Lange; Deyovaiso Zeefuik, Darren Sidoel, Matthijs de Ligt, Conner Blöte; Carel Eiting (c), Dani de Wit, Reda Boultam; Ché Nunnely, Donyell Malen, Mees de Wit

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

#Ajax wint zijn 1e wedstrijd met 4-0 van @S04. @DonyellM (2x), Reda Boultam & Mees de Wit waren de doelpuntenmakers! #FutureCup

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

 

 

De talenten van Ajax B1. De talenten van Ajax B1.
En die van Schalke '04. En die van Schalke '04.
De tribune was al bij de openingswedstrijd redelijk goed gevuld. De tribune was al bij de openingswedstrijd redelijk goed gevuld.
Altijd dreigend. Donyell Malen. Altijd dreigend. Donyell Malen.
Malen is blij met zijn goals. Malen is blij met zijn goals.
De B1 is blij met de grote zege. De B1 is blij met de grote zege.

Matthijs de Ligt kopt op doel. Matthijs de Ligt kopt op doel.
Mooie kopbal van Dani de Wit. Mooie kopbal van Dani de Wit.