Menu
Ajax B1 steviger op 2e plaats na zege

Ajax B1 steviger op 2e plaats na zege

Ajax - Heerenveen was de beste wedstrijd tot heden. Een tegenstander die het ons redelijk moeilijk maakte en ook vanaf het begin waar het kon druk zette naar voren.

Ajax B1 - sc Heerenveen B1 (2-1)

Het middenveld van Heerenveen speelde zeer compact en daar hadden we het redelijk lastig mee. Aan de andere kant was het zo dat we kansen kregen en deze niet benutten. De tegenstander maak je dan sterker met het gevolg dat zij ook kansjes kregen. Vlak voor het rustsignaal kregen we een mooie kans om op voorsprong te komen maar ook nu ging de bal er niet in en bleef het 0-0.

Na de rust bleef het spel goed op en neer gaan maar we werden sterker en kregen weer kansen. In de 60e minuut was het raak; Adham El Idrissi zette fel door en via de kluts kreeg hij de bal weer terug en scoorde de verdiende 1-0 (een rondje naar de dugout was zijn feestje). We gingen na de aftrap goed door en de tweede goal stond eraan te komen, echter een misverstand in de verdediging bracht Heerenveen op 1-1.

Het geloof in een overwinning was echter zo groot dat we doorgingen om de 2-1 te maken. Markus Bay kreeg twee prachtige mogelijkheden om de winnende goal te maken maar helaas, de bal ging er niet in. In de 70e minuut was het dan toch raak. Een mooie aanval van achteren bracht de bal bij Javairo Dilrosun, die speelde Markus vrij en zijn schot bracht de 2-1 op het scorebord. Daarna werd het af en toe nog billenknijpen maar een dik verdiende overwinning.
Hard werken, afgewisseld met een goede inzet, hoog tempo en goed voetbal.

Ajax B1 - sc Heerenveen B1 (2-1)

1-0 (60') El Idrissi
1-1 (65')
2-1 (70') Bay (Dilrosun)

Verslag: Frits Andriese