Menu
Ajax B1 toont veerkracht tegen Sparta

Ajax B1 toont veerkracht tegen Sparta

Afgelopen zaterdag een heerlijke wedstrijd gezien waarin veel mis ging maar uiteindelijk tot tevredenheid van iedereen verdiend werd gewonnen.

Sparta Rotterdam B1 - Ajax B1 (2-3)

De jongens waren goed voorbereid door de trainer dus we begonnen vol optimistisch aan de wedstrijd. Sparta begon fel en drong ons regelmatig terug op eigen helft. Bijna alle duels werden verloren en ook fysiek hadden wij het moeilijk. In de 12e minuut kreeg Sparta een corner over rechts. De bal kwam fraai voor en de bal werd achter Joe van der Sar in het doel gekopt: 1-0. Sparta bleef aandringen en wij hadden het moeilijk. De trainer deed z'n uiterste best om de ploeg op de rails te krijgen maar dat lukte maar gedeeltelijk. Tien minuten later werd het 2-0. Balverlies op links werd ons fataal. De rechterspits van Sparta ging ervandoor en scoorde fraai 2-0. Tot de rust hielden we stand.

In de rust nam de trainer de nodige maatregelen en we kwamen als herboren de kleedkamer uit.
Binnen een minuut werd het 1-2. Noa Lang speelde de bal naar Azor Matusiwa die de bal onhoudbaar in het doel schoot. De wedstrijd kantelde en wij kregen de overhand. We wonnen weer duels, sloten sneller aan vanuit achteren en de combinaties liepen soepeler. Na tien minuten kregen we een strafschop, omdat Reda Boultam werd neergelegd. Onze aanvoerder (Reda) nam zelf de bal en schoot onhoudbaar de 2-2 erin. Helaas werd Noa Lang voor een overtreding direct met rood bestraft door de scheidsrechter. Een veel te zware straf. We moesten met tien man verder. Sparta dacht dat zij nu met een man meer Ajax wel klein zou krijgen maar dat lukte niet. Een kwartier voor tijd kreeg Donyell Malen de bal op eigen helft, speelde zich vrij en gaf een lange bal door het midden op Che Nunnely. Che zette de sprint in en rende de laatste man van Sparta eruit. Had de bal en liep op de doelman af en tikte de bal langs de doelman. 2-3. Deze stand werd niet gewijzigd en al met al een verdiende overwinning.

Sparta Rotterdam B1 - Ajax B1 (2-3)

1-0 (12')
2-0 (22')
2-1 (41') Matusiwa (Lang)
2-2 (51') Boultam (pen.)
2-3 (65') Nunnely (Malen)

Verslag: Frits Andriese