Menu

Ajax B1 tweede op eigen toernooi

De B-junioren van Ajax hebben op het eigen jubileumtoernooi een finaleplaats bereikt. In de eindstrijd verloren de pupillen van trainer Heini Otto met 3-2 van Vitesse, dat daardoor het evenement in het kader van Ajax 100 op zijn naam schreef.

Trainer Heini Otto geeft aanwijzingen. Achter hem zit Simon Tahamata.

Ajax startte zaterdag heel erg goed. Van Club Brugge wonnen de Amsterdammers met 3-0 en het Engelse Liverpool moest er met 2-0 aan geloven. Ook klopte Ajax de landgenoten van Vitesse, 4-3. In de andere poule haalde Feyenoord ongeschonden het einde van de dag. Na de onbesliste 1-1 tegen Bayern Leverkusen wonnen de Rotterdammers van PSV en Inter Milan.

Op zondag stonden de kruisfinales op het programma. Ajax was als winnaar van poule A gekoppeld aan de nummer twee van poule B. De bespelers van De Toekomst kenden geen genade met PSV. Pas bij 6-0 stokte de teller.

Vitesse had de andere kruisfinale na strafschoppen van Feyenoord gewonnen en kwam zo wederom tegenover Ajax te staan. Nu in de finale. Ook ditmaal ontliepen beide ploegen elkaar weinig, maar Ajax was, in tegenstelling tot zaterdag, op de finaledag niet in staat Vitesse te kloppen, 2-3.

Na de slotwedstrijden was de einduitslag als volgt: 1. Vitesse, 2. Ajax, 3. Feyenoord, 4. PSV, 5. Liverpool, 6. Club Brugge, 7. Inter Milan, 8. Bayer Leverkusen.