Menu
Ajax B1 verliest bekerfinale

Ajax B1 verliest bekerfinale

Het B1-elftal van Ajax heeft donderdagavond de bekerfinale verloren van Feyenoord. Ook in de competitie moesten de Amsterdammers de Rotterdammers al voorrang verlenen.

Trainer Maarten Stekelenburg zag dat zijn team, dat speelde zonder de licht aan zijn schouder geblesseerde Jeffrey Sarpong, goed aan de finale begon. ,,We kregen bovendien goede kansen en hadden eigenlijk al afstand moeten nemen van Feyenoord. Zelfs met meer dan een doelpunt verschil", aldus de trainer. Dat gebeurde niet en de rust werd zonder doelpunten bereikt.

In de tweede helft trok Ajax het goede spel even door en kwam door een doelpunt van EK-ganger John Goossens zelfs op voorsprong. ,,Maar dat was geen bevrijding", zag Stekelenburg. ,,We waren te veel bezig die 1-0 te verdedigen in plaats van te blijven voetballen. Door een blessure moest ik wisselen en dat is natuurlijk ook niet prettig. Feyenoord scoorde twee keer door foutjes van ons. En zo werkt het in deze wedstrijden altijd. Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is klein."

De titel en de beker moest Ajax dus aan Feyenoord laten. ,,Maar op 4 juni spelen we nog om de Super Cup. Dan moet die voor ons zijn", aldus een strijdvaardige trainer Stekelenburg.