Menu
Ajax B1 winnaar Aegon Future Cup

Ajax B1 winnaar Aegon Future Cup

Ajax heeft voor de derde keer in vijf jaar de Aegon Future Cup gewonnen. In de finale was het team van Saïd Ouaali overtuigend met 2-1 te sterk voor Liverpool.

Liverpool won in de groepsfase nog met 2-0 van Ajax, maar nu waren de rollen omgedraaid. Ajax kende uitstekende eerste minuten tegen Liverpool met heel veel druk op het Engelse doen en kansen voor Darren Sidoel en Donny van de Beek. Toch bleek de tactiek van de Engelsen – Ajax laten komen en zelf gevaarlijk worden met snelle uitvallen – het meest effectief in de eerste helft. Oluwaseyi Ojo (naast Harry Wilson één van de uitblinkers bij Liverpool) werkte na vijf minuten de 1-0 binnen. Daarna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Ajax was dominant, maar Liverpool kreeg met hun snelle aanvallers de beste kansen. Saïd Ouaali: ,,Die 1-0 was een klap, maar de jongens bleven er voor strijden. Van de eerste wedstrijd hadden we een paar dingen geleerd, daardoor liep het nu beter."

Na rust bleef Ajax de druk opvoeren. Een schot van Abdel Nouri werd van dichtbij geblokt, even later raakte de bal na een scrimmage de lat. In de 46ste minuut was het dan toch raak via een schitterende aanval. Nouri stuurde Vaclav Cerny weg, die het overzicht behield en Adham El Idrissi van dichtbij liet binnen schieten. In de slotfase werd Ezra Walian ingebracht en kreeg Ajax wat meer lengte voorin. Door het jagen van de Ajax-spits belandde de bal via een Liverpool-speler van Liverpool in het Engelse doel. Ouaali: ,,Als je kijkt naar het spel en de getoonde inzet is deze eindzege meer dan verdiend."

Abdel Nouri werd uitgeroepen tot 'Meest waardevolle speler' van het toernooi. Hij ontving de 'gouden' adidas schoen uit handen van Barry Hulshoff. Ouaali: ,,Als je ziet wat Abdel dit toernooi heeft laten zien - strijdlust, leiderschap, het constante presteren - dan is dit een zeer terechte prijs. Hij is er nog niet, hij moet zich nog ontwikkelen, maar ik heb van hem genoten deze dagen. Ik denk dat een heleboel mensen met trots naar hem hebben gekeken dit toernooi."

Uitslagen:
Finale: Liverpool - Ajax 1-2
3/4e plaats: Anderlecht - AC Milan 0-1
5/6e plaats: Celtic - Benfica 1-1 (Celtic wns)
7/8e plaats: Corinthians - Fenerbahce 3-1

Speler van het toernooi:
Abdel Nouri (Ajax)

Topscorers:
Oluwaseyi Ojo/Harry Wilson (Liverpool)

Sportiviteitsprijs:
Celtic

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax was in de finale met 2-1 te sterk voor Liverpool. Ajax was in de finale met 2-1 te sterk voor Liverpool.
Abdel Nouri werd uitgeroepen tot de beste speler van de Aegon Future Cup. Abdel Nouri werd uitgeroepen tot de beste speler van de Aegon Future Cup.
Ajax juicht nadat de 1-0-achterstand  is goedgemaakt. Ajax juicht nadat de 1-0-achterstand is goedgemaakt.
Het was ook de derde dag van het toernooi heerlijk druk op de Toekomst. Het was ook de derde dag van het toernooi heerlijk druk op de Toekomst.
Cerny geeft het beslissende passje aan El Idrissi, die de 1-1 binnen mag schieten. Cerny geeft het beslissende passje aan El Idrissi, die de 1-1 binnen mag schieten.
Stefano Denswil reikte de sportiviteitsprijs uit aan Celtic. Stefano Denswil reikte de sportiviteitsprijs uit aan Celtic.