Menu
Ajax B1 wint verdiend van AZ

Ajax B1 wint verdiend van AZ

Tegen AZ werd weer een goed niveau gehaald. Vanaf het eerste fluitsignaal namen wij het heft in handen en namen AZ in de tang.

Ajax B1 - AZ B1 (3-1)

Toch was het oppassen want AZ had enkele snelle jongens in de spits staan die af en toe goed aangespeeld werden maar niet gevaarlijk voor de goal kwamen. In de 15e minuut speelde Donyell Malen zich vrij en stelde Dani de Wit in staat om 1-0 te scoren. Nog geen twee minuten later speelde Reda Boultam zich vrij op het middenveld, gaf een diepe pass op Donyell, die passeerde z'n tegenstander en haalde hard uit: 2-0. Tot de rust bleef het bij deze stand en gaven we weinig kansen weg.

Het bleef in de tweede helft ook aantrekkelijk en het spel golfde heen en weer. Voor beide teams kwamen er kansen maar tot de 70e minuut bleef het gelijk opgaan. Door een fout van ons kwam AZ terug in de wedstrijd 2-1. Amper twee minuten later was het weer raak maar nu voor Ajax. Donyell zette goed door en schoot op doel, de bal werd niet goed verwerkt en Dani de Wit schoot de bal over de doellijn, 3-1. Een verdiende overwinning en een goede wedstrijd van ons team.

Ajax B1 - AZ B1 (3-1)

1-0 (15') D. de Wit (Malen)
2-0 (17') Malen (Boultam)
2-1 (70')
3-1 (72') D. de Wit

Verslag: Frits Andriese