Menu
Ajax B2 bekert verder na gelijkspel tegen Groningen

Ajax B2 bekert verder na gelijkspel tegen Groningen

Onder slechte omstandigheden heeft Ajax B2 een goede prestatie neergezet tegen RVO FC Groningen/Cambuur B2. Ajax domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Voldoende om als nummer 2 door te gaan naar de knock-out fase van het bekertoernooi.

RVO FC Groningen/Cambuur B2 - Ajax B2 (2-2)

In een dikke mist moesten wij voor de laatste bekerwedstrijd in onze poule naar Groningen. Vanuit het midden van het veld waren de doelen nog maar met moeite te zien en achteraf vond de scheidsrechter dat ook. Niettemin maakt het voor deze dappere strijders niets uit waar wij tegen wie spelen en al helemaal niet onder welke omstandigheden. Vanaf de eerste minuut domineerde onze ploeg tegen de plaatselijke FC alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. En met de wetenschap dat de Groningen B2 ook in onze competitie speelt en daar de lijstaanvoerder is was dit wel een kleine verrassing. Groningen kwam er echt niet aan te pas en wij kwamen dan ook 12 maal (!!!) voor de goal maar wisten op vreemde wijze slechts één maal te scoren. Eerlijkheid gebied ons te melden dat onze spitsen dus niet echt lekker scherp waren. Een snelle uitbraak van Groningen en een momentje van de, laten wij het maar op de mist houden, scheidsrechter zorgden pal voor rust voor de 1-1.

Peter Hoekstra (de trainer van Groningen) had ook in de gaten dat zijn 11 spelers achter Ajax aanliepen en liet zijn elftal in de tweede helft stoppen met vooruit te verdedigen en wachtte ten dien gevolge af op een spaarzame kans van Groningen. Wij gingen echter door zoals we in de eerste helft begonnen waren en beloonden dat ook met een fraaie goal, 1-2. Halverwege de tweede helft moesten wij de rekening betalen van de enorme inzet maar ook van het onvoorstelbaar slechte veld (het kunstgras van Groningen is zo versleten dat de gestrooide rubberen korrels, ware heuveltjes vormen... leuk voor in de plaatselijke speeltuin maar eredivisie onwaardig). Groningen had de krachten beter verdeeld en wist uiteindelijk de aansluitende 2-2 te maken. Door dit gelijkspel zijn wij tweede in de poule geworden wat ons doorgang verleent tot de volgende ronde in de strijd om de KNVB beker.