Menu
Ajax B2 wint met 6-1 van mede-nummer 2

Ajax B2 wint met 6-1 van mede-nummer 2

Onder andere door een goedgevulde ziekenboeg was het noodzakelijk dat er vanuit zo'n beetje alle jeugdelftallen werd doorgeschoven naar de hogere selecties. Op zich een uitstekend moment om eens te kijken waar wij nu op dit moment staan met onze jeugd. Voor de B2 van Ajax betekende dit dat er, naast Abdel Nouri, Gino Dekker en Ezra Walian, ook Donny van den Beek, Mauro Savestano en Pablo Rosario met de B1 mee moesten om ook tegen Willem II te spelen maar dan in Tilburg. Door de genoemde verhuizing was de B2 vervolgens aangevuld met de C junioren Dani Koks, Javairo Dilrosun, Carel Eiting en Zian Flemming.

Ajax B2 - Willem II/RKC B2 (6-1)

Na de uitstekende 5-2 overwinning vorige week op Feyenoord, moesten de mannen nu ten strijde tegen een prima georganiseerde selectie uit Tilburg. Willem II deelt met Ajax B2 de tweede plaats op de ranglijst dus een spektakel was te verwachten. De trainer wees onze mannen voorafgaand aan de wedstrijd op de afgesproken tactische handelingen en afspraken en zorgde ervoor dat de scherpte al tijdens de warming up zichtbaar was. Meteen vanaf het begin bleek dat de ingebrachte versterkingen vanuit de C-junioren goed mee konden doen. Af en toe een schoonheidsfoutje maar altijd met de goede bedoeling en een duidelijk idee erachter. Fysiek was Willem II wel wat in het voordeel maar door verzorgd positiespel en een juiste mentaliteit werden de aanvallen van Willem II vroegtijdig gesmoord. Na een paar onschuldige aanvallen van ons, probeerde Dani Koks het maar eens (heel bewust !) met een schot van zo'n 20 meter... De keeper van Willem II strekte zich nog wel maar de curve en snelheid maakte het onmogelijk voor hem om de bal te toucheren; 1-0! Een snelle goal in de wedstrijd is jammer genoeg niet altijd een garantie voor de overwinning en dat vond Willem II ook. Zij pakten de wedstrijd weer goed op en de B2 kwam in een wat mindere fase met wat onzuiverheden. Desalniettemin wist Ajax nog voor de theepauze de score te verdubbelen door een handige kopbal van Philippe Sandler.

In de rust had de trainer van Willem II zijn jongens duidelijke boodschappen meegegeven. Er werd veel agressiever vooruit gespeeld waarbij Ajax schijnbaar wat moeite had met de snelle aanvallers van de Tilburgers. Een diepe pass op de sprintende linksbuiten van Willem II zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer van de gasten, 2-1. Echter ook onze trainer had de B2 behoorlijk toegesproken in de rust en een soort van "wake up call" meegegeven. Dat attentiemoment kwam direct na die tegengoal. Een in de tweede helft beter voetballende ploeg van Ajax zorgde voor goede momenten van snel balspel en sterke positionele wisselingen. Willem II kon niet anders dan achter de bal aanlopen en verloor al snel op alle fronten de duels en de daarbij behorende bal. Die bal verloren wij ook nog vier keer maar dan wel nadat deze uit het net van Willem II gevist moest worden. Philippe Sandler, Javairo Dilrosun, Teun van Zweeden en een eigen doelpunt zorgde voor een welverdiende eindstand van 6-1.

Ajax B2 - Willem II/RKC B2 (6-1)

1-0 '5 Koks
2-0 '35 Sandler
2-1
3-1 '65 Sandler
4-1 '70 Dilrosun
5-1 '75 van Zweeden
6-1 '80 (Eigen doelpunt)