Menu

Ajax beducht voor scherp Roda

Roda JC zal zich vrijdagavond ongetwijfeld getergd en vol revanchegevoelens in de ArenA melden voor het duel met Ajax. De Limburgers verloren afgelopen vorig weekeinde in eigen huis tegen de verhoudingen in met 0-1 van Vitesse. Een subliem genomen vrije trap van de Vitesse-spits Pierre van Hooijdonk beroofde de ploeg van Sef Vergoossen van een welverdiend punt. Ajax stapt daarentegen vrijdag met fris gemoed de tegenstander tegemoet. Na de reeks mooie rapportcijfers in de competitie (met de 6-1 zege tegen FC Den Bosch nog vers in het geheugen) mogen de Amsterdammers zich bovendien voor het eerst sinds maanden weer lijstaanvoerder noemen.

In de vorige ontmoeting met Roda JC maakte Danny Blind zijn rentree, na een knie-operatie zes weken daarvoor. Als vanouds leidde hij de verdediging en bracht hij als opkomende man de tegenstander vaak in de problemen. Vlak voor rust zat de huidige directeur spelerszaken zelfs dicht bij een doelpunt. Foto: Gerard van Hees - gemaakt met Sony-apparatuur

Voor veel clubs is er na een competitie-verlies geen mooiere revanche denkbaar dan een overwinning op Ajax. Als je de statistieken mag geloven zit dat er vrijdag niet voor Roda JC niet in. Maar je weet maar nooit. Weliswaar verloor Ajax al meer dan 20 jaar niet meer in eigen huis van de Limburgers, Roda JC toonde zich de afgelopen seizoenen een stugge opponent. Zo ook op 11 november vorig jaar, in het vorige thuisduel. Na een veelbelovende eerste helft (binnen een kwartier stond Ajax op 2-0 voor, doelpunten Wamberto en Benni), was Roda JC na rust de betere ploeg. Invaller Zafary scoorde vlak na de hervatting en Ajax ontbeerde daarna vorm.

Ook dit seizoen bracht coach Sef Vergoossen weer een sterke ploeg op de been. De trots van het zuiden, met de ervaren Eric van der Luer, de kopsterke Peter van Houdt en beweeglijke Tchoutang als smaakmakers, rolde moeiteloos door de eerste ronde van de UEFA Cup en had meer verdiend dan een 0-0 gelijkspel in het thuisduel tegen VfL Wolfsburg. In de competitie staat Roda momenteel zesde op de ranglijst, nog voor Feyenoord en Vitesse.