Menu
Ajax begint aan laatste trainingsweek

Ajax begint aan laatste trainingsweek

Ajax begon maandagochtend aan de laatste volledige trainingsweek van het seizoen. De oefensessie werd bij afwezigheid van hoofdtrainer Henk ten Cate geleid door assistenten Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman.

Edgar Davids besloot de training met een demonstratie hooghouden. Edgar Davids besloot de training met een demonstratie hooghouden.

Spijkerman trekt zich in het begin van de training met de meeste basisspelers van zondag en conditietrainer Laurens Ebben terug naar de achterzijde van het trainingsveld. Rustig uitlopen, een beetje kaatsen en veel rekken: herstellen van de zware wedstrijd tegen AZ.
Aan de kant van het stadion gaat het er steviger aan toe. Fred Grim neemt de keepers onder handen en Groenendijk laat Jeffrey Sarpong, Gabri, Edgar Davids, Nicolae Mitea en Tom de Mul behoorlijk afzien.

Alfons Groenendijk legt uit wat hij wil zien van de spelers. Alfons Groenendijk legt uit wat hij wil zien van de spelers.

Na een flink aantal korte sprintoefeningen, haalt Alfons Groenendijk de bal erbij. Hooghouden. ,,Wie de fout maakt moet zich tien keer opdrukken”, zegt Groenendijk. Natuurlijk gaat het een paar keer fout. Jeffrey Sarpong wordt twee keer aangewezen als de foutmaker en drukt zich in totaal twintig keer op. Na een paar kaatsoefeningen wordt er opnieuw hooggehouden. Nu mag iedereen de bal maar één keer raken. De bal gaat tien keer rond zonder de grond te raken. Groenendijk, die zelf ook meedoet, begint te lachen. ,,Wie gaat de fout maken?” De bal is nog steeds in de lucht. ,,Die fout gaat er komen!”, drukt Groenendijk de spelers op het hart. Sarpong krijgt de bal niet helemaal lekker aangespeeld en via zijn been belandt de bal op het gras van het trainingsveld. De jongeling lacht en laat zich weer op de grond zakken. Bij Ajax worden brede armen zo gekweekt. ,,We gaan door hoor”, zegt Sarpong.

Ryan Babel bezorgt John Heitinga een nat pak. Ryan Babel bezorgt John Heitinga een nat pak.

Na ongeveer een uur zit de training er voor de basisspelers op. Wesley Sneijder, Ryan Babel en Gregory van der Wiel bekijken vanaf een bankje de verrichtingen van Groenendijk en zijn spelers. John Heitinga gunt het drietal geen rust en trakteert Babel op een jerrycan water. Babel neemt niet veel later wraak en ook Wesley Sneijder mengt zich in het spel. Er komt een bezem tevoorschijn en de brandslang wordt opengedraaid. Wat begon als een rustige hersteltraining eindigt in een klein waterballet. Lachend en met een nat pak zoeken de spelers de kleedkamers op.