Menu
Ajax begint de week met kleine groep

Ajax begint de week met kleine groep

Ajax is maandag met een select gezelschap begonnen aan de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Veel spelers zijn nog weg in verband met de interlands, anderen doen vanavond mee met Jong Ajax.

Vurnon Anita in duel met Javier Martina. Vurnon Anita in duel met Javier Martina.

Nog vijf dagen en dan staat in de ArenA het topduel met koploper FC Groningen op het programma. Marco van Basten had tijdens zijn eerste training in aanloop naar die wedstrijd maar een klein groepje spelers tot zijn beschikking. De meeste internationals keren donderdag pas weer terug bij de club.

Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong en Siem de Jong meldden zich maandagochtend wel weer op het trainingsveld van Ajax. Zij maakten deel uit van de selectie van het Nederlands Beloftenteam, dat vrijdag in Kiev 0-0 speelde tegen Oekraïne. Sarpong deed die wedstrijd niet mee vanwege nekklachten, maar was maandag tijdens de training weer gewoon inzetbaar. Ook Anita trainde voluit mee. De Jong deed het nog een beetje rustig aan en werkte een aparte training af met fysiotherapeut Jos Kortekaas.

Dennis Bergkamp trok een rood jasje aan en deed mee met de partijtjes Dennis Bergkamp trok een rood jasje aan en deed mee met de partijtjes

Andere spelers, zoals Oleguer en Hans Vonk, ontbraken op de training omdat zij maandagavond kunnen worden ingezet bij Jong Ajax, dat een bekerwedstrijd speelt tegen Jong AGOVV. Voor Hans Vonk kan het zijn eerste wedstrijd worden sinds hij vorige week terugkeerde in Amsterdam. Als Oleguer in actie komt, zijn het zijn eerste speelminuten sinds hij tegen Feyenoord een hamstringblessure opliep.

Vanwege de kleine groep deed Dennis Bergkamp maandag tijdens het partijtje op grote doelen mee als veldvoetballer. De stagiair van de technische staf maakte nog altijd een prima indruk.

Ajax werkt dinsdag twee trainingen af. De eerste om 10.00 uur, de tweede om 16.00 uur.

Siem de Jong trainde maandag apart van de groep. Siem de Jong trainde maandag apart van de groep.