Menu
Ajax begint in Doetinchem

Ajax begint in Doetinchem

De KNVB heeft donderdagmiddag het definitieve competitieprogramma voor het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. Ajax start het seizoen in Doetinchem en eindigt in Arnhem.

Ajax begint de competitie op zondag 7 augustus in Doetinchem tegen De Graafschap. Het tijdstip was in het concept-programma nog 12:30 uur, maar dat is veranderd in 14:30 uur. Ajax speelt nog acht keer de lunchwedstrijd en dat zijn de uitduels bij PSV (18 september), FC Utrecht (6 november), Feyenoord (29 januari), Excelsior (26 februari) en ADO Den Haag (18 maart) en de thuiswedstrijden tegen Feyenoord (23 oktober), ADO Den Haag (18 december) en FC Utrecht (5 februari).

Op papier wordt de tweede speelmaand van het seizoen een loodzware voor de landskampioen. Ajax krijgt in september de ene na de andere 'kraker' voor de kiezen. Zo staan er op 13 of 14 en 27 of 28 september UEFA Champions Leagueduels geprogrammeerd en daaromheen mag Ajax op 18 september naar PSV en krijgt het op 24 september FC Twente op visite. Rond het oktoberse Europese duel wachten de thuisduels tegen AZ en Feyenoord.

Verreweg de meeste duels speelt Ajax op zondag, maar ook de vrijdagavond staat een keer op het programma (26 augustus thuis tegen Vitesse) en zeven keer mogen de Ajacieden op zaterdagavond aantreden. Tijdens de midweekse speelronden, 29 en 33, zal Ajax op dinsdag 10 april bij sc Heerenveen spelen en op woensdag 2 mei wordt het laatste thuisduel van het seizoen tegen VVV-Venlo gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier het complete speelschema