Menu
Ajax begint Tournament met beste elf

Ajax begint Tournament met beste elf

Ajax begint vrijdag de wedstrijd tegen Arsenal in de sterkste opstelling. Dat zei trainer Marco van Basten donderdagavond in het Amsterdamse Hilton Hotel, waar de persconferentie van het Amsterdam Tournament werd gehouden.

Het was tijdens de persconferentie druk rond Marco van Basten. Hij kreeg niet alleen veel vragen over het Amsterdam Tournament, maar ook over de inkrimping van de selectie. Het was tijdens de persconferentie druk rond Marco van Basten. Hij kreeg niet alleen veel vragen over het Amsterdam Tournament, maar ook over de inkrimping van de selectie.

,,We gebruiken het Amsterdam Tournament om te kijken hoe we er momenteel voor staan”, zei Van Basten over het toernooi, waar Ajax tegen Arsenal en Internazionale speelt. ,,Tegen Arsenal beginnen we met de sterkste opstelling en dan kijken we hoe de wedstrijd zich verder ontwikkelt. Arsenal is een ervaren ploeg, fysiek sterk en ze hebben met spelers als Robin van Persie heel veel klasse in huis. Wij zijn nog niet zover als zij, maar ik benieuwd hoe we het gaan doen.”

Van Basten liet zijn selectie donderdag tijdens de training een partij op groot veld afwerken. Een oefenpotje waar volgens Van Basten wel ‘het nodige’ uit af te leiden viel. Als dat zo is, kan het zomaar zijn dat hij onder andere nieuwe aanwinsten Oleguer, Dario Cvitanich en Ismaïl Aissati laat spelen vanaf de eerste minuut. Zij maakten tijdens de training deel uit van het ‘basisteam’.

Marco van Basten en zijn aanvoerder Klaas Jan Huntelaar. Marco van Basten en zijn aanvoerder Klaas Jan Huntelaar.

Klaas Jan Huntelaar was als aanvoerder ook van de partij tijdens de persconferentie in het Amsterdamse Hotel. De spits, die vrijdag ook mag rekenen op een basisplaats, heeft zin in de tiende editie van het Amsterdamse voetbaltoernooi. ,,I hope we can lift the cup”, vertrouwde hij de internationale pers toe, toen gevraagd werd naar zijn verwachtingen van het toernooi.

Arsène Wenger, de coach van titelverdediger Arsenal, verwacht vrijdag een zware wedstrijd. ,,De wedstrijden tegen Ajax zijn altijd behoorlijk intens tijdens dit toernooi”, blikte hij vooruit. ,,Het duel van vorig jaar staat me nog goed voor de geest. Dat ging er behoorlijk fysiek aan toe.” Afgelopen seizoen was het inderdaad een behoorlijk pittig treffen tussen de Amsterdammers en de Londenaren. Arsenal won met 1-0 en pakte daardoor de titel. Bij een gelijkspel was de eindzege voor Ajax geweest. Keiharde duels maakten duidelijk dat beide ploegen de wedstrijd heel serieus namen. Dat zal vrijdag ook weer zo zijn. Wenger beloofde in het Hilton in ieder geval net als Van Basten met een volwaardig A-team voor de dag te komen.

Amsterdam Tournament, programma vrijdag 8 augustus:

19.00 uur: Internazionale - Sevilla
21.15 uur: Ajax - Arsenal


Kijk hier voor de kaartverkoop >>

Klaas Jan Huntelaar en Marco van Basten zaten naast de delegatie van Internazionale, bestaande uit Luis Figo en José Mourinho. Klaas Jan Huntelaar en Marco van Basten zaten naast de delegatie van Internazionale, bestaande uit Luis Figo en José Mourinho.
Arsenal-trainer Arsène Wenger (midden) en toernooidirecteur David Broomhall. Arsenal-trainer Arsène Wenger (midden) en toernooidirecteur David Broomhall.