Menu
Ajax begroet Chinese partners

Ajax begroet Chinese partners

De eerste thuiswedstrijd van Ajax werd ook in China aandachtig gevolgd. Directeur marketing Edwin van der Sar was naar Beijing afgereisd om tijdens een Business Event met afgevaardigden van Huawei, Sengled en CST op een groot scherm naar Ajax - Vitesse te kijken. Ook bezocht hij de Chinese Sportdag.

Tijdens zijn bezoek aan Beijing stonden er voor Van der Sar ook nog tal van andere activiteiten op het programma. De 130-voudig international benutte het bezoek aan Azië op vele manieren om Ajax goed onder de aandacht te houden aan de andere kant van de wereld. Dankzij de Aziatische partners Huawei, Sengled en CST is Ajax tegenwoordig goed zichtbaar in China. Ook voor de Chinese tak van hoofdsponsor Aegon (Aegon CNOOC) is de exposure van Ajax in Azië uiteraard welkom. Datzelfde geldt voor adidas, zoals eind vorig seizoen ook bleek tijdens Ajax’ trip naar Indonesië. In Beijing leverden Aegon CNOOC en adidas onder meer een waardevolle bijdrage aan het Business Event.

Twee dagen voor Ajax - Vitesse was Van der Sar als VIP-gast aanwezig bij de ceremonie van de Chinese Sportdag in het Beijing Workers Stadium. Bij de Sportdag waren ook tal van hoogwaardigheidsbekleders present. Zo lieten onder anderen de directeur van de Chinese TV-zender CCTV, de voorzitter van de Chinese voetbalbond, de vice-voorzitter van de Chinese tafeltennisbond en een hooggeplaatste gast van het ministerie van Sport en Educatie zich zien in het Beijing Workers Stadium.

In het Kerry Hotel bekeken zo'n 300 genodigden Ajax - Vitesse (4-1). In het Kerry Hotel bekeken zo'n 300 genodigden Ajax - Vitesse (4-1).

De afgelopen jaren stond de nationale sportdag in het teken van badminton en tafeltennis. Dat dit keer voetbal aan de beurt was, zegt veel over de groeiende Chinese interesse in ’s werelds volkssport nummer 1. In vele scholen en stadions draaide het afgelopen week om voetbal én Ajax.

Ook in de Amsterdam ArenA was de Chinese connectie zondag duidelijk zichtbaar tijdens de competitieopener tegen Vitesse. Verschillende keren verschenen er welkomstteksten op de boarding. Zowel in het Nederlands als in het Chinees. Met name die laatste twist kon op waardering vanuit Beijing rekenen.

Ajax - Vitesse werd ook in de Chinese hoofdstad op een groot scherm gevolgd. In het Kerry Hotel in Beijing zagen (ook op uitnodiging van Ajax) de gasten van de Aziatische Ajax-sponsoren, het personeel van de Nederlandse ambassade, Ajax-fans en verschillende mediavertegenwoordigers Ajax met 4-1 winnen van de Arnhemmers.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees (foto's ArenA)

Ook in de Amsterdam ArenA was de Chinese connectie zondag duidelijk zichtbaar tijdens de competitieopener tegen Vitesse. Ook in de Amsterdam ArenA was de Chinese connectie zondag duidelijk zichtbaar tijdens de competitieopener tegen Vitesse.
Uiteraard werden de nieuwe partners Huawei en Sengled ook in het Nederlands verwelkomd. Uiteraard werden de nieuwe partners Huawei en Sengled ook in het Nederlands verwelkomd.
Van der Sar hulde zich tijdens de ceremonie van de Chinese Sportdag in het Workers Stadium in vertrouwde keeperskleding. Van der Sar hulde zich tijdens de ceremonie van de Chinese Sportdag in het Workers Stadium in vertrouwde keeperskleding.