Menu
Ajax beloont trouwste stewards en prijswinnaars met lunch

Ajax beloont trouwste stewards en prijswinnaars met lunch

De allertrouwste stewards plus de prijswinnaars van een Meet & Greet met de Ajax-selectie werden vandaag flink in het zonnetje gezet. Als dank voor alle in dit seizoen bewezen diensten bood Ajax de uitverkorenen een luxe lunch aan met de spelers, trainers en overige leden van de technische staf. ,,We hopen dat jullie het, soms ondankbare, werk tot in lengte van jaren nog willen doen'', richtte trainer Danny Blind zich in zijn openingswoord tot de 75 stewards.

De aanwezige stewards maken deel uit van een poule van in totaal zeshonderd mannen en vrouwen die evenementen in de Amsterdam ArenA voor het publiek in goede banen leiden. Belangrijk werk, omdat popconcerten, bijeenkomsten en vooral ook sportwedstrijden telkens weer vlekkeloos moeten verlopen. De stewards met de hoogste opkomstpercentages ontvingen een uitnodiging voor de lunch. Stewards die nooit verzaken, er altijd staan, zijn vanzelfsprekend 100% aanwezig. Volgens uitzendbureau Randstad, verantwoordelijk voor de levering van stewards, halen sommigen zelfs een percentage van 120%. Ook buiten de normale diensten om, worden hand- en spandiensten verleend.

,,Voetballers staan altijd in de picture, terwijl op de achtergrond heel veel mensen heel veel doen om het balletje werkelijk goed te laten rollen'', sprak Blind in de feestelijk aangeklede Rinus Michels Zaal in de ArenA. De oude oefenmeester keek vanaf manshoge portretten vanaf de wand toe. ,,Het vele werk dat jullie doen, is niet altijd zichtbaar, maar wel heel belangrijk voor de club. Hierbij willen we onze dank uitspreken.''

De Meet & Greet-wedstrijd dateerde van de eerste wedstrijd die Ajax speelde tegen Internazionale. Wie voor die wedstrijd een toegangsbewijs kocht met zijn clubcard, maakte automatisch kans op een Italiaans getinte Ajax-lunch. Alles onder het motto: ‘pasta eten met je favoriete Ajacied’. De prijswinnaars, die allen een introducé mee mochten nemen, hadden donderdagmiddag Wesley Sneijder en Mauro Rosales als tafelgenoten. De overige Ajacieden, trainers en begeleiders bezetten de andere tafeltjes.

Menige steward én tegelijkertijd natuurlijk ook supporter maakte van de gelegenheid gebruik om handtekeningen te vragen of om op de foto te gaan met zijn of haar favoriete Ajacied. De rijen voor de twee rijkelijk gevulde buffetten werden nauwelijks korter. ,,Waarom ik ooit ben begonnen als steward?'', herhaalt hoofdsteward Joris de vraag. ,,Volgens een vriend was het vooral leuk om zo ook het voetbal te kunnen bekijken. Dat is tenminste hoe ik erin ben gerold. Inmiddels ben ik tien jaar actief als steward.''