Menu

Ajax benaderd door KNVB inzake Van 't Schip en Van Basten

Ajax is formeel benaderd door Henk Kesler van de KNVB wat betreft de invulling van de nieuwe bondscoach. De KNVB heeft Ajax verzocht om contact op te mogen nemen met John van 't Schip en Marco van Basten. Ajax is bereid mee te werken aan een eventuele overgang van Van 't Schip en Van Basten naar de KNVB.

Volgens algemeen directeur Arie van Eijden is Ajax trots op het feit dat leden van de technische staf van Ajax in aanmerking komen om het Nederlands Elftal te gaan leiden. Als het zover komt, dan betreurt Ajax het vertrek van beide trainers. ‘Zij hebben met Jong Ajax zeer goed gepresteerd. Vorig seizoen hebben zij met ons tweede elftal het kampioenschap behaald en pakten zij ook nog de beker,’ aldus Van Eijden.

Ajax heeft aangegeven aan de KNVB dat, indien de trainers van Jong Ajax benoemd worden tot nieuwe bondscoaches, zij tijd nodig heeft om een waardige opvolger te benoemen. Beide trainers zullen werkzaam blijven bij Ajax tot er meer duidelijkheid is. Vandaag starten zij de eerste training van Jong Ajax op De Toekomst.