Menu
Ajax benoemt adviesorganen

Ajax benoemt adviesorganen

In navolging op de vergadering van de Ledenraad van maandag 7 februari en een constructief gesprek van dinsdag 8 februari tussen algemeen directeur Rik van den Boog, de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax en Johan Cruijff, zijn drie klankbordgroepen benoemd die de clubleiding van Ajax van advies gaan voorzien.

De reeds bestaande financiële commissie uit de Ledenraad wordt omgevormd tot de klankbordgroep financiële zaken en heeft een nieuwe bezetting gekregen. De groep bestaat nu uit Hein Blocks, Roger van Boxtel, Kees Timman en Leo van Wijk. Jeroen Slop en Joop Krant nemen namens de directie en de RvC van Ajax zitting in deze groep.

De twee nieuwe adviesorganen gaan zich richten op de verenigingszaken en het technische beleid. In de klankbordgroep verenigingszaken nemen Mark Geestman, Ruud Haarms, Hennie Henrichs, Keje Molenaar en Cees van Oevelen zitting. Namens de RvC zijn Uri Coronel en Cor van Eijden in dit platform vertegenwoordigd. De klankbordgroep technische zaken bestaat uit Peter Boeve, Johan Cruijff, Piet Keizer en Dick Schoenaker. Namens de directie van Ajax neemt Rik van den Boog zitting in deze groep.

De komende weken wordt in vervolggesprekken besloten in hoeverre Johan Cruijff een verdergaande rol bij Ajax zal gaan vervullen.

Tekst: Ajax