Menu
Ajax beoogt nieuwe bezetting directie

Ajax beoogt nieuwe bezetting directie

De Raad van Commissarissen van Ajax is in overleg met de huidige algemeen directeur ad interim Henri van der Aat om hem voor te dragen als lid van de statutaire directie van Ajax.

Henri van der Aat is de huidige algemeen directeur ad interim van AFC Ajax. Henri van der Aat is de huidige algemeen directeur ad interim van AFC Ajax.

Van der Aat (51) zou de directie in zijn nieuwe rol moeten versterken bij commerciële/zakelijke activiteiten. De Raad van Commissarissen is daarnaast op zoek naar een algemeen directeur, die samen met Van der Aat, Jeroen Slop (financieel directeur) en Marco van Basten (eindverantwoordelijk voor alle voetbaltechnische zaken) de dagelijkse leiding gaat geven aan Ajax. In de tussentijd wordt de interim-situatie van Van der Aat gecontinueerd.

Ajax.nl vroeg voorzitter Uri Coronel om iets dieper in te gaan op de positie van Van der Aat en de nieuwe bezetting van de directie.

Kunt u een toelichting geven op het persbericht dat vandaag door Ajax is verstuurd?

,,Ajax wil groeien en Ajax moet groeien. Dat lukt niet met een directie die maar uit twee personen bestaat. Henri van der Aat heeft de afgelopen periode aangetoond dat hij over de juiste kwaliteiten beschikt om Ajax verder te helpen."

Waarom zoekt Ajax dan naar een andere algemeen directeur?

,,Ajax heeft behoefte aan een iets aangepaste structuur, na alle wijzigingen van het afgelopen half jaar. Een driekoppige directie is daarbij het minimale. De directie moet sterker worden. We laten ons in die keuze bijstaan door een deskundige.”

Op welke termijn verwacht Ajax de nieuwe directie compleet te hebben?

,,We hebben niet voor niks de interim-positie van Van der Aat in stand gehouden. Het heeft geen zin om ons te haasten want dit betreft een belangrijke beslissing.”