Menu

Ajax bereidt zich met negentien man voor

Hoewel het na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC leek of er nauwelijks een elftal Ajacieden nog fit was, stond trainer Ronald Koeman deze tweede paasdag toch met negentien veldspelers op trainingsveld. Onder hen ook Rafael van der Vaart, die zaterdag met een lichte hersenschudding uitviel. De vraag is echter of het duel tegen AC Milan, komende woensdag, niet te vroeg komt voor de middenvelder.

Van der Vaart hield het lang vol op de training. Pas toen zestien spelers zich in een partijtje in de korte korte ruimte stortten, haakte hij samen met Galasek en Sikora af. Volgens dokter Goedhart gaat het goed met Van der Vaart. Maar of de wedstrijd niet te vroeg komt, is een heel ander verhaal. Niemand kan namelijk met zekerheid stellen wanneer een speler met een hoofdblessure weer klaar is om te spelen. De scan die zondag in het ziekenhuis is gemaakt, wees gelukkig niet op beschadigingen.

Zlatan Ibrahimovic hield zich afzijdig. De Zweedse spits, zaterdag gewisseld na liesklachten, was uit voorzorg niet bij de groep gezet. Hij liep rondjes op het veld en stond lang te praten met AC-Milan-kenner en gewezen superspits Marco van Basten. Volgens de dokter kan Zlatan wel spelen tegen de Italiaanse grootmacht.

De training begon met een lange warming-up. Daarna stelden de spelers zich in twee rijen van tien tegenover elkaar op; Van Basten werd als nummer twintig toegevoegd. Hij hield zich bezig met Victor Sikora, die overigens voor komende woensdag nog geen optie is.

Deze maandag trainden Trabelsi, Galasek, Pienaar en Bergdølmo voor het eerst met de groep mee. Net als Van der Vaart, stapte Galasek voor het partijtje uit de groep. Maxwell meldde zich later op de training met de fysiotherapeut. De Braziliaan stond nog niet op zijn voetbalschoenen op het veld, maar liep wat stukjes op zijn gympen.

Nadat er twee rondo's waren gespeeld, een met de fitte spelers en een met de half fitte, bonden twee teams de strijd met elkaar aan op een klein veld met minidoeltjes. Pienaar, Chivu, O'Brien, Trabelsi, Litmanen, De Jong, Van der Meyde en Sneijder vormden de gele partij die de eerste wedstrijd met 3-1 won. Van Damme, Boukhari, Bergdølmo, Pasanen, Mendes, Witschge, Yakubu en Akachar sloegen na de 'helftruil', toe en pakten met 3-1 de tegenstanders terug.

In het derde partij gold het Golden-Goal-principe. Andy van der Meyde schoot met scherp en besliste de partij. Hopende dat hij dat woensdag, mocht het na 90 minuten nog 0-0 staan, ook doet. Al geldt het Golden-Goalprincipe dan niet!