Menu

Ajax bereidt zich rustig voor in Lausanne

De Ajax-selectie is dinsdagmiddag, na anderhalf uur vliegen en een korte busrit, neergestreken in Lausanne. De spelers en begeleiders verblijven in een hotel aan het meer van Geneve. De training op woensdagochtend verliep rustig. Andre Bergdolmo Foto: Gerard van Hees

Adriaanse had enkele positie-oefeningen voor zijn spelers in petto en een competitie tussen de gele hessen en de witte hemden. De elf basisspelers van afgelopen vrijdag tegen Roda hadden woensdag de gele hessen aan, waaruit mag worden opgemaakt dat zij in de beoogde beginopstelling staan in Lausanne.

Omdat de strijd in een oefening onbeslist was, namen de spelers strafschoppen om toch een winnaar aan te kunnen wijzen. De gele groep won. Ongetwijfeld door de hartstochtelijke gebeden van zijn teamgenoten schoot Ferdi Vierklau de laatste penalty raak. Ikedia scoorde niet. Lobont belette dat door een volgens hemzelf 'fantastische redding'.

Iedereen bleef fit na de eerste training hoewel het voor sommige spelers donderdag een spannende dag wordt. Vooral voor Cristian Chivu. De populaire verdediger neemt morgen afscheid van zijn tienerjaren. 'Vandaag mag iedereen mij nog Cristian noemen. Vanaf morgen is het 'Mister Chivu', grapte de Roemeen vanuit het hotel.

Ajax kreeg in Lausanne bezoek van hockeyers Bram Lomans en Margje Teeuwen. De Olympiërs reizen op uitnodiging van sponsor adidas mee. De gouden en bronzen medaillewinaars maakten kennis met de Ajacieden.