Menu
Ajax bereidt zich voor op AZ

Ajax bereidt zich voor op AZ

Ajax werkte vrijdag in een ontspannen sfeer toe naar het tweede competitieduel met AZ. Onder het oog van de aanwezige media werd er weer pittig getraind. In vergelijking met de training van donderdag waren er enkele spelers niet bij. Jöel Veltman en Richairo Zivkovic ontbraken op de training en zullen morgen met Jong Ajax afreizen naar Limburg voor het uitduel met Fortuna Sittard.

Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil waren wel van de partij op de training, maar ook deze spelers zullen morgen aansluiten bij Jong Ajax. Voor Van Rhijn zullen het de eerste speelminuten van het nieuwe seizoen worden, aangezien hij begin juli op het trainingskamp in Oostenrijk geblesseerd raakte aan zijn hamstring. De overige spelers richtten zich op AZ, de tegenstander van aankomende zondag.

Frank de Boer had met zijn technische staf weer gevarieerde oefeningen voor zijn spelers in petto. Achtereenvolgens inspelen, kaatsen, de bal breed geven, steken door de denkbeeldige verdediging en afronden op doel: de meest belangrijke facetten van het spelletje kwamen aan bod in één oefening. Na anderhalf uur hard trainen, afgesloten met een partijvorm, begon het plotsklaps te hozen op de Toekomst. De Boer vond het welletjes, en drijfnat van het zweet en de regen zochten de Ajacieden vervolgens de warme douches op.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ricardo van Rhijn maakt zaterdag zijn eerste minuten van het seizoen na een hamstringblessure. Ricardo van Rhijn maakt zaterdag zijn eerste minuten van het seizoen na een hamstringblessure.
Davy Klaassen geconcentreerd voor een oefening. Davy Klaassen geconcentreerd voor een oefening.
Frank de Boer gaf zijn opstelling voor zondag op twee plaatsen prijs: Blind en Cillessen spelen. Frank de Boer gaf zijn opstelling voor zondag op twee plaatsen prijs: Blind en Cillessen spelen.