Menu
Ajax bereidt zich voor op FC Dordrecht

Ajax bereidt zich voor op FC Dordrecht

De selectie van Ajax meldde zich donderdag na een vrije dag weer op het trainingsveld. Twee dagen na het gewonnen bekerduel met Urk (0-4) moesten de spelers weer vol aan de bak. De volgend wedstrijd nadert namelijk al snel. Zaterdagavond ontvangt Ajax om 18:30 uur FC Dordrecht in de Amsterdam ArenA.

In een training van hoog niveau lieten de Ajacieden veel mooie dingen zien. Tijdens de 7 tegen 7 partijvorm werden korte en snelle combinaties opgezet om zo door de hechte verdediging van de tegenstander heen te voetballen. Hoogtepunt was de splijtende pass van Nicolai Boilesen op zijn landgenoot Lucas Andersen, die ook nog eens fraai afrondde door de bal over de keeper te tillen.

Toen het merendeel van de groep al naar binnen was gegaan, bleef een aantal spelers achter op het veld voor wat extra oefeningen. Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne oefenden op vrije trappen van grote afstand, door een zogenaamde ‘zwabberbal’ richting doel te sturen. Schöne gaf daarin het goede voorbeeld door de bal een echte zwabber mee te geven, al vloog zijn volgende bal huizenhoog over het doel van Jasper Cillessen.


Nadat ook deze spelers de kleedkamer opzochten, bleven er nog twee man achter om verder te trainen: Anwar El Ghazi en Jasper Cillessen. Zij gingen een penaltyduel aan. El Ghazi begon geweldig en toen zijn ‘Panenka’ onderkant lat binnen viel, leek alles te lukken. De strafschop daarna leek de doelman wel te keren, maar de bal ging toch via zijn vingertoppen in het doel. Dit tot plezier van de penaltynemer. Uiteindelijk nam Cillessen alsnog wraak door de penalty van El Ghazi te pakken. Voor de doelman van Ajax genoeg reden om de overwinning in het penaltyduel voor zich op te eisen. Daarna verlieten ook zij het trainingsveld van de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Nog geen Club Card? Vraag deze hier gratis aan: