Menu
Ajax bereidt zich voor op Vitesse

Ajax bereidt zich voor op Vitesse

Ajax bereidt zich voor op de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Het team van Frank de Boer trainde woensdagochtend in de stromende regen op de Toekomst. Op de geblesseerde Eyong Enoh en Aras Özbiliz na had De Boer een fitte groep tot zijn beschikking.

Voor toeschouwers is regen vaak een lelijke spelbreker. Voor spelers ligt dat soms net even anders. Natuurlijk koesteren ook de Ajacieden een mooie zomerdag, maar een paar fikse buien zorgen er wel voor dat je je af en toe even goed kunt uitleven op de training. Het natte gras nodigt uit tot slidings en bovendien rolt de bal vloeiend over het veld tijdens het partijspel.

De voordelen van het regenachtige weer koesterden de spelers woensdagochtend ook. De 17 spelers en twee keepers (Vermeer en Verhoeven) werkten onder leiding van de technische staf een intensieve training af op weg naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de Amsterdam ArenA wil Ajax zich vrijdagavond revancheren voor het gelijkspel tegen VVV-Venlo.

Aan het einde van de training bleven Siem de Jong, Christian Eriksen en Nicolás Lodeiro nog even hangen op het trainingsveld. Samen met assistent-coach Dennis Bergkamp namen ze het lege doel onder vuur. Een strafschopgebied vol ballen was het decor van deze ‘privé-training’. De voorzetten van Bergkamp werden beurtelings binnengekopt en -geschoten. Even geen aanwijzingen, maar gewoon ‘ballen op maat’ van de trainer. Vrijdagavond tegen Vitesse zullen we zien of de bijles heeft geholpen.

Ajax - Vitesse begint vrijdagavond om 20:00 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Vitesse

Miralem Sulejmani gaat op avontuur. Miralem Sulejmani gaat op avontuur.
Jan Vertonghen in duel met Nicolai Boilesen. Jan Vertonghen in duel met Nicolai Boilesen.
Frank de Boer deelt de hesjes uit. Frank de Boer deelt de hesjes uit.
De spelers lessen de dorst na afloop van de training. De spelers lessen de dorst na afloop van de training.