Menu
Ajax bereikt akkoord met Ryan Babel

Ajax bereikt akkoord met Ryan Babel

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Ryan Babel. Het akkoord is onder voorbehoud van de administratieve en medische afhandeling. De transfervrije speler tekent in Amsterdam een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van één seizoen, tot en met 30 juni 2013.

Babel werd geboren op 19 december 1986 in Amsterdam. De speler doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut voor Ajax op 1 februari 2004, in de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag (4-0). In totaal speelde de aanvaller 111 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 24 keer doel trof.

Afgelopen seizoen speelde hij voor het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. Daarvoor was Babel in Engeland actief voor Liverpool FC.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: ,,Er is bewust voor een contract van één seizoen gekozen. Dit heeft te maken met de kwetsbaarheid van onze voorhoede.Ryan wilde graag hierheen, hij wil laten zien dat hij een goede speler is en dat kan bij ons. En als dat lukt dan helpt hij Ajax én zichzelf. Omdat hij transfervrij is, hoeft niet alles voor vanavond 12 uur afgehandeld te zijn. De komende dagen willen we dit afronden, zodat hij na het weekend bij ons op het trainingsveld kan staan."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst