Menu

Ajax bereikt akkoord over Julien Escudé

Ajax heeft zich versterkt met de 23-jarige Franse verdediger Julien Escudé van Stade Rennais FC. Ajax-directeur Arie van Eijden heeft met Stade Rennais FC overeenstemming bereikt over de onmiddellijke transfer. Escudé is met Ajax een contract voor vier jaar overeengekomen. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Julien Escudé (geboren op 17 augustus 1979 in Chartres) speelde de afgelopen vier seizoenen in de hoogste Franse divisie. Voor Stade Rennais speelde hij 103 competitieduels waarin hij 1 keer scoorde.

Afgelopen seizoen drong Escudé met Stade Rennais FC door tot de halve finale van de Coupe de France. Een seizoen eerder speelde hij 4 Intertoto-wedstrijden.

In het seizoen 1998-1999 werkte Escudé namens AS de Cannes, de oude club van Ruud Krol, 18 wedstrijden af in de Franse tweededivisie. In die 18 duels scoorde hij 1 keer.

Sinds 22 februari 2000 speelt Julien Escudé voor de Franse nationale ploeg voor spelers onder 21 jaar. Inmiddels staan er 21 interlands en 1 interlanddoelpunt op zijn naam. Vorig jaar misten de Franse ‘espoirs’ de Europese titel door tijdens de finale van het EK na strafschoppen te verliezen van Tsjechië.

Julien Escudé is de drie jaar jongere broer van tennisprofessional Nicolas Escudé, die momenteel op de zestigste plaats van de ATP Champions Race staat.