Menu
Ajax bereikt akkoord over Olaf Lindenbergh

Ajax bereikt akkoord over Olaf Lindenbergh

Ajax heeft zich versterkt met de 31-jarige middenvelder Olaf Lindenbergh. Ajax heeft met AZ overeenstemming bereikt over de transfer. Lindenbergh is met de Amsterdamse club een contract voor drie jaar overeengekomen.

Lindenbergh speelde zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax en drie jaar in het tweede elftal van de Amsterdamse club. Na zes jaar bij De Graafschap te hebben gespeeld, kwam Lindenbergh vanaf 1999 uit voor AZ. Bij de Alkmaarse club speelde hij in totaal 135 competitiewedstrijden. Dit seizoen eindige Lindenbergh met AZ op de derde plaats in de competitie. Tevens haalde de middenvelder afgelopen seizoen met de Alkmaarse club de halve finale van de UEFA Cup.

Onlangs werd Lindenbergh door bondscoach Marco van Basten voor het eerst opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal.

Lindenbergh keerde afgelopen nacht terug uit Finland, waar hij met Oranje was voor de WK-kwalificatiewedstrijd die door Nederland met 4-0 gewonnen werd. ,,Ik ben even naar huis gegaan om te slapen en ben toen weer naar Amsterdam gegaan'', vertelde de middenvelder. ,,Dat ik nu alsnog in het eerste van Ajax kom te spelen, is een droom die uitkomt. Ik heb hier in de jeugd en het tweede elftal gespeeld, maar ik was toen net niet goed genoeg voor het eerste. Via De Graafschap en AZ is het dan toch gelukt. Ik beschouw Ajax als weer een stap omhoog in vergelijking met AZ'', aldus Lindenbergh. ,,Bij Ajax doe je elk jaar mee om de prijzen. Ik heb nog nooit een prijs gewonnen, en daar hoop ik hier verandering in te brengen. Ik heb het afgelopen jaar met AZ in de UEFA Cup gespeeld en dat was al iets extra's. Met Ajax kunnen we in de Champions League spelen en dat is nog een niveau hoger'', aldus Olaf Lindenbergh. De nieuwe aankoop zal aan het begin van het nieuwe seizoen officieel gepresenteerd worden.

Eerst gaat hij van een welverdiende vakantie genieten, want hij heeft een turbulent seizoen achter de rug bij AZ. ,,In het begin van het seizoen stond ik in de basis maar ik raakte geblesseerd. Toen ik weer fit was, kwam ik op de bank terecht omdat het team op dat moment goed draaide en de trainer het elftal niet wilde veranderen. Ik heb er zelfs over gedacht om voor een half jaar terug naar De Graafschap te gaan, omdat ik elke week wilde spelen. Maar toen kwamen er weer blessures bij AZ en kreeg ik mijn plaats weer terug. Ik heb uiteindelijk veel gespeeld, want we kwamen ver in de UEFA Cup en ik werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. En uiteindelijk heeft het allemaal geleid tot mijn transfer naar Ajax, dus dat is een happy end aan een vreemd seizoen.''