Menu
Ajax betreurt afloop huldiging

Ajax betreurt afloop huldiging

Ajax betreurt het zeer dat maandagavond na de huldiging op het Museumplein opnieuw rellen zijn ontstaan in de binnenstad van Amsterdam. Ajax-voorzitter John Jaakke heeft dan ook begrip voor de harde woorden van burgemeester Job Cohen.

ajax logo carrousel

Burgemeester Cohen liet weten het wangedrag van sommige 'supporters' meer dan zat te zijn. Hij overweegt huldigingen van Ajax niet meer in de binnenstad toe te laten staan. ,,Dat kan ik begrijpen”, zegt John Jaakke een dag na de huldiging. ,,Wij hebben er ook echt goed de smoor in dat het weer uit de hand is gelopen. Het is ontzettend jammer voor de tienduizend mensen die zich wel hebben gedragen tijdens de mooie huldiging, het is ontzettend jammer voor de winkeliers, horeca en de bewoners die zijn gedupeerd, en het is ontzettend jammer voor de gemeente Amsterdam. Ajax heeft de huldiging cadeau gekregen van de stad en dan is het treurig dat er zo mee wordt omgegaan.”

Jaakke heeft vandaag meerdere malen contact gehad met de politie en de burgemeester. ,,We weten nog niet precies wie de daders zijn”, zegt hij. ,,Maar dit soort mensen kunnen we bij Ajax missen als kiespijn. Als de relschoppers bekenden zijn van de club volgen er passende maatregelen."

Hoe een volgende Ajax-titel gevierd gaat worden durft Jaakke op dit moment nog niet te zeggen. ,,Als het echt zo is dat een huldiging in de binnenstad niet meer mogelijk is, dan moeten we over een andere locatie gaan nadenken.”