Menu
Ajax bezoekt laagvlieger RKC

Ajax bezoekt laagvlieger RKC

Ajax treft zondag in het Mandemakers Stadion RKC Waalwijk. RKC - Ajax (aftrap 14.30 uur) is de strijd tussen de nummer twee en de nummer zeventien in de Eredivisie.

Ajax won de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen seizoen met 2-4. Hedwiges Maduro behoorde tot de winnende Ajacieden. Ajax won de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen seizoen met 2-4. Hedwiges Maduro behoorde tot de winnende Ajacieden.

Ajax begon het seizoen sterk; met een klinkende overwinning (5-0) op RKC. In de met 46.688 toeschouwers prima bezette Amsterdam ArenA nam Wesley Sneijder twee treffers voor zijn rekening. Ryan Babel, John Heitinga en Mauro Rosales scoorden de overige doelpunten.

Op de glansrijk gewonnen eerste competitiewedstrijd lieten de Amsterdammers een mooie reeks overwinningen volgen. Voor de Waalwijkers bleek het openingsduel het begin van een heuse sportieve martelgang. RKC Waalwijk is dit seizoen veroordeeld tot een verblijf in de onderste regionen van de Eredivisie. Trainer Adrie Koster werd het slachtoffer van de teleurstellende resultaten. Half december 2006 vond de Brabantse club in Mark Wotte een opvolger van de ontslagen Zierikzeeër.

Naast het nieuwe trainersgezicht op de bank, bond de Rooms Katholieke Combinatie halverwege het seizoen ook enkele opvallende nieuwe spelers aan zich. Jan Vertonghen en Tarik Sektioui werden respectievelijk gehuurd van Ajax en FC Porto. De Brabanders namen Benjamin de Ceulaer over van Feyenoord, terwijl oud-Ajacied Anthony Obodai werd gekocht van Sparta. De Belgische doelman Erwin Lemmens kwam over van het Griekse Olympiakos. De dertiger stond eerder onder meer onder contract bij Beveren en Espanyol.

Gabri maakte op 20 augustus 2006 in de ArenA zijn competitiedebuut tegen RKC. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 5-0. Gabri maakte op 20 augustus 2006 in de ArenA zijn competitiedebuut tegen RKC. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 5-0.

De aankopen en huurlingen hebben de club wat de resultaten betreft nauwelijks vooruit geholpen. Met 22 punten uit 30 duels bevindt RKC zich nog steeds in de gevarenzone. De mannen van Wotte vierden hun laatste triomf op 16 maart. Roda JC werd toen met 3-2 verslagen.

Vorig weekeinde gingen de Waalwijkers met 2-0 onderuit tegen en bij AZ. Shota Arveladze en Julian Jenner wisten Lemmens te passeren. Met Vertonghen en Obodai zijn twee basisspelers genoemd met Ajax-ervaring. In Alkmaar, tegen AZ, schonk Wotte ook de oud-Ajacieden Hans van de Haar en Milano Koenders vanaf het beginsignaal zijn vertrouwen. Beide spelers genoten hun voetbalopleiding als jeugdspeler van Ajax. Koenders verdedigde tot en met vorig seizoen de Mokumse clubeer als Jong Ajacied. Dit seizoen komt hij zijn oud-ploeggenoten en huidige Ajacieden Javier Martina en Michael Timisela tegen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers tot 21 jaar. Martijn Reuser, ook al een voormalige Ajax-speler, verruilde de afgelopen zomer Willem II voor RKC.

RKC Waalwijk – Ajax, de laatste vijf keer:
2005-2006: 2-4 (doelpunten Ajax: Huntelaar (2), Heitinga, Boukhari)
2004-2005: 1-2 (Sneijder, Rosales)
2003-2004: 0-1 (Olfers e.d.)
2002-2003: 1-1 (Maxwell)
2001-2002: 0-2 (Van der Vaart, Piqué)