Menu

Ajax biedt vijf spelers contractverlenging

Ajax heeft vijf spelers een contractverleniging voor een jaar voorgelegd. Etienne Esajas, Robin Muller van Moppes, Henrik en Niklas Moisander en Hans Vonk kunnen bijtekenen. Het wachten is op de handtekening van deze spelers.

Ajax kwam met Rasmus Lindgren al tot een akkoord over een contractverlenging met twee jaar.

Ajax heeft tevens acht spelers laten weten dat hun aflopende contract niet wordt verlengd. Filipe Kasmirski, Ruud Kras, Sebastian Rusculleda, Gaston Sangoy en Robert Zwinkels van Jong Ajax gaan de club aan het einde van het seizoen verlaten. Ook Yannis Anastasiou komt niet in aanmerking voor contractverlenging.

De Argentijnen Rusculleda en Sangoy waren voor een jaar gehuurd van Boca Juniors. Kasmirski kwam van het Braziliaanse Figueirense. Geen van de drie huurlingen speelde een officieel duel in Ajax 1. Zwinkels speelde vanaf de A2 bij Ajax. De doelman tekende in 2003 een contract voor twee jaar, dat nu dus afloopt.

Ook de contracten van de verhuurde Ajacieden Cedric van der Gun en Pius Ikedia zullen niet worden verlengd.

Yannis Anastasiou kwam ruim een jaar geleden over van Roda JC naar Ajax. De Griek werd in februari 2004 gehaald vanwege blessures bij Wesley Sonck en Zlatan Ibrahimovic. Anastasiou speelde tot op heden 24 eredivisieduels, 2 Champions-Leaguewedstrijden en tien vriendschappelijke duels met Ajax 1.